Expertise

Veelgestelde vragen over De Beele

Welke doelgroepen en activiteiten heeft De Beele?

  • De Beele is er voor jongeren van 12-21 jaar met een complexe zorg- of opvoedingsvraag. Het gaat om jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB).
  • De Beele heeft een terreinvoorziening in Voorst. Hier staan behandelgroepen voor jongeren met LVB en complexe problemen.
  • De Beele heeft buitenhuizen en kleinschalige woongroepen in de regio.  
  • De Beele richt zich met ambulante behandeling op gezinnen met opvoedingsvragen en op huishoudens waarbij er sprake is van complexe en vaak meervoudige problematiek. Ambulante behandelvormen zijn bijvoorbeeld Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling en Multi Systeem Therapie.
  • Jongeren kunnen bij De Beele ook terecht voor onderwijs. 

Welke taken zitten er in de functie?

Je behandelt de jongere in zijn dagelijkse structuur, bij leven, bij wonen en vrije tijd. Je probeert een open klimaat neer te zetten, zodat de jongeren optimaal tot hun recht komen en eigen stappen zetten richting zelfbewustzijn en zelfstandigheid. 

Als persoonlijk begeleider zet je samen met het begeleidingsteam de behandeling van jongeren uit. En je monitort de vooruitgang.

Welke opleiding heb ik nodig?

  • Bij voorkeur heb je een hbo-opleiding. Voorbeelden hiervan zijn: Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD), Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV), Pedagogiek, Verpleegkunde, Sociaal Psychiatrisch Verpleegkunde (SPV) of Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH);
  • Of je hebt minimaal een mbo-4 opleiding richting de (jeugd)zorg afgerond;

  • Je hebt kennis van en ten minste stage ervaring met jongeren met ernstige gedrags- en psychiatrische problemen.

Werk ik in onregelmatige diensten?

De zorg is 24/7. Je bent inzetbaar op alle diensten: vroeg, laat en slaapdiensten. 
   

Als ik ga starten, plaatst Pluryn mij dan op een willekeurige groep?

Nee, we kijken samen met jou waar we jouw kwaliteiten het beste kunnen inzetten en wat het beste bij jou past. 

Ik wil van carrière switchen. Mag ik toch reageren?

Opleidingsplaatsen zijn niet altijd beschikbaar, toch komen we graag met je in contact! We kijken graag naar wat er mogelijk is.

Ik heb geen ervaring in de (jeugd)zorg. Mag ik toch reageren?

Ja. Wij kijken vooral naar je talent en je klik met onze doelgroep. Het is wel noodzakelijk dat je een afgeronde sociale, maatschappelijke of verzorgende opleiding op mbo 4 of hbo-niveau hebt, of bereid bent deze te halen. 

Heb ik een verpleegkundige achtergrond nodig?

Nee.

Wat vind je allemaal bij De Beele? 

Bij De Beele vind je behandelgroepen op het terrein, kleinschalige voorzieningen (buitenhuizen), trainingshuizen, ambulant hulpverleners, therapeuten en orthopedagogen. Er staat ook een school op het terrein. En er zijn voorzieningen voor sport en vrije tijd.

Welke ontwikkelingsmogelijkheden zijn er?

Naast ons standaard en verplichte scholingsaanbod vinden we het belangrijk dat jij je blijft ontwikkelen en dat je daar ook voor open staat. Daarom bespreken we ieder jaar met jou hoe je ontwikkeling er uit gaat zien en of je hier opleidingen bij nodig hebt. 

Nog meer vragen?

Heb je vragen die je hierboven niet beantwoord ziet? Neem dan contact op met onze recruiters, tel. 088 779 30 30

Kom werken als begeleider

Bekijk de vacatures en solliciteer of neem contact op met onze recruiters voor vragen

Bekijk vacatures

Bel 088-779 30 30