Expertise

Veelgestelde vragen De Glind

Welke doelgroepen heeft De Glind?

  • De Glind is er voor kinderen en jongeren die niet meer thuis wonen. Zij hebben een complexe zorg- of opvoedingsvraag. Het gaat om jongeren met een normale intelligentie en jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB).
  • De Glind is een gewoon dorp in de buurt van Barneveld. Hier groeien kinderen op die niet meer thuis wonen. Het dorp heeft alles wat jongeren nodig hebben. Zij kunnen er wonen in een gezinshuis, een kleinschalige voorziening of een woongroep. Ook kunnen ze er naar school gaan en hun vrije tijd invullen. 
  • De Glind richt zich met ambulante behandeling op gezinnen met opvoedingsvragen en op huishoudens waarbij er sprake is van complexe en vaak meervoudige problematiek.

Welke taken zitten er in de functie?

Je begeleid jongeren in hun dagelijkse structuur, bij leven, bij wonen en vrije tijd. Je probeert een open klimaat neer te zetten, zodat de jongeren optimaal tot hun recht komen en eigen stappen zetten richting zelfbewustzijn en zelfstandigheid.  Je bent, of raakt geschoold in traumasensitief en de-escalerend werken. 

Werk ik in onregelmatige diensten?

De zorg is 24/7. Je bent inzetbaar op alle diensten: vroeg, laat en slaapdiensten. 
   

Als ik ga starten, plaatst Pluryn mij dan op een willekeurige groep?

Nee, we kijken samen met jou waar we jouw kwaliteiten het beste kunnen inzetten en wat het beste bij jou past. 

Ik wil van carrière switchen. Mag ik toch reageren?

Opleidingsplaatsen zijn niet altijd beschikbaar, toch komen we graag met je in contact! We kijken graag naar wat er mogelijk is. Kijk ook eens bij onze vrijwilligersvacature! 

Ik heb geen ervaring in de (jeugd)zorg. Mag ik toch reageren?

Ja. Wij kijken vooral naar je talent en je klik met onze doelgroep. Het is wel noodzakelijk dat je een afgeronde sociale, maatschappelijke of verzorgende opleiding op mbo 4 of hbo-niveau hebt, of bereid bent deze te halen. 

Heb ik een verpleegkundige achtergrond nodig?

Nee.

Wat vind je allemaal in de Glind? 

In De Glind vind je twee woongroepen, vier kleinschalige voorzieningen, gezinshuizen, ambulant hulpverleners, gezinsbegeleiders, therapeuten en orthopedagogen. 
Op de groepen en kleinschalige voorzieningen werk je een vast team van vijf tot tien personen. We zijn er voor langdurig wonen en gaan daarom voor verbinding, met elkaar, met de jongeren en met het dorp. 

Welke ontwikkelingsmogelijkheden zijn er?

Naast ons standaard en verplichte scholingsaanbod vinden we het belangrijk dat jij je blijft ontwikkelen en dat je daar ook voor open staat. Daarom bespreken we ieder jaar met jou hoe je ontwikkeling er uit gaat zien en of je hier opleidingen bij nodig hebt. 

Nog meer vragen?

Heb je vragen die je hierboven niet beantwoord ziet? Neem dan contact op met onze recruiters, tel. 088 779 30 30.  Voor inhoudelijke vragen kun je de receptie bij De Glind bellen, tel. 088 - 547 81 00. Vraag naar een beschikbare teammanager voor meer informatie.

Vragen over vacatures of solliciteren?

Neem contact op met onze recruiters

Bel

Mail