Expertise

Veelgestelde vragen Heimdal

Wat is in het kort KDC Heimdal?

Je vindt KDC Heimdal in Eindhoven. KDC staat voor Kinderdienstencentrum. Heimdal is er voor kinderen en jongeren met een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke, lichamelijke of meervoudige beperking (EMB) en bijkomende problematiek. Het kleinschalige Kinderdienstencentrum ontwikkelde speciaal voor deze groep een aantal kinderdiensten. Er is dagbehandeling, de dienstverlening van Novae voor thuis en logeerhuis De Roskam. Heimdal laat zich bij alle diensten inspireren door de antroposofie.

Wat is EMB eigenlijk?

Bij KDC Heimdal komen kinderen en jongeren met LVB of EMB. LVB staat voor Licht Verstandelijke beperking. EMB staat voor Ernstig Meervoudige Beperking, De verstandelijke ontwikkelingsleeftijd van de mensen met EMB is jonger dan 2 jaar. Bij de EMB-groep bestaan er naast de verstandelijke beperking ook veel lichamelijke problemen, bijvoorbeeld met bewegen, epilepsie, spasticiteit, vergroeiingen, doofheid, blindheid en maag-darmproblemen. Zij zijn in grote mate afhankelijk van anderen om zichzelf te verplaatsen en te verzorgen. Voor EMB geldt dat communiceren een uitdaging kan zijn, ook omdat veel mensen niet kunnen praten. Wij communiceren daarom met bijvoorbeeld picto's en gebaren.

Wat houdt het werk bij KDC Heimdal in?  

  • Je werkt in een team voor dagbehandeling of in het logeerhuis. Het team bij dagbehandeling bestaat uit ongeveer 18 medewerkers. Het team bij het logeerhuis bestaat uit 5 collega's.
  • Je begeleidt de cliënt door de dag heen. De ene cliënt heeft meer verzorging nodig dan de andere.
  • Daarnaast begeleiden we de cliënten intensief bij hun dagelijkse activiteiten, waarbij je ook je creativiteit kwijt kunt. 
  • Je zorgt dat de cliënten een goede dag hebben en hun dagprogramma volgen.
  • Bij dagbehandeling en ambulante begeleiding werk je aan doelen van cliënten. 
  • Ondersteunen bij verzorging: bijvoorbeeld douchen, tandenpoetsen, naar de wc gaan 
  • Helpen bij koken en eten. 
  • Huishoudelijke werkzaamheden: bijvoorbeeld de was verzorgen en huiskamer opruimen.

Hoe groot is het contract dat jullie mij kunnen bieden? 

Heimdal kan je een contract tussen de 24 en 32 à 36 uur per week bieden. Dit is afhankelijk van wat jij graag wil. 

Werk ik in onregelmatige diensten?

Op het logeerhuis werk je onregelmatige diensten. Dag-, avond- en slaapdiensten. Het logeerhuis is ook in het weekend en feestdagen geopend. 
Als flexmedewerker/ ondersteunend begeleider ben je inzetbaar op dagbehandeling en logeerhuis. Slaapdiensten zijn in overleg.
Alle diensten zijn ook geopend tijdens schoolvakanties. 

Als ik kom werken, plaatsen jullie me dan op een vaste groep? 

Als flexmedewerker ben je overal inzetbaar. Als begeleider krijg je een basis groep. Maar je bent indien nodig wel flexibel inzetbaar. 

Is het mogelijk om flexibel ingezet te worden?

Ja. We zoeken regelmatig flexwerkers.

Ik heb geen ervaring in de gehandicaptenzorg. Mag ik toch reageren? 

Ja. Wij kijken vooral naar je talent en je klik met onze cliënten. Het is wel noodzakelijk dat je een afgeronde sociale, maatschappelijke of verzorgende opleiding op mbo 3, 4 of hbo-niveau hebt. Wat je nodig hebt, is ervaring met het verlenen van Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen. Daarbij is enthousiasme, willen leren en stressbestendigheid belangrijk. En je bent bereid te werken volgens de antroposofische principes van Heimdal. 

Heimdal laat zich inspireren door de antroposofie. Wat betekent dat?

Antroposofie is een filosofie, geïnspireerd op het werk van Rudolf Steiner. Misschien komt het woord je niet meteen bekend voor. Maar veel mensen hebben wel gehoord van de vrije school. Dat zijn scholen met antroposofische principes. Voor Heimdal betekent dat: we kijken naar de gezonde kern van het kind. Hierop anticiperen we met een kindgerichte benadering, We kijken wat het kind kan. En richten ons op de eigenheid van de kinderen.

Welke ontwikkelingsmogelijkheden zijn er? 

We vinden het belangrijk dat jij je blijft ontwikkelen. Daarom bespreken we ieder jaar met jou hoe je ontwikkeling er uit gaat zien. En of je hier opleidingen bij nodig hebt. We hebben een uitgebreid intern trainingsaanbod.

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met recruitment Pluryn, bel 088 779 30 30

BEL RECRUITMENT

Kom werken als begeleider

Bekijk de vacatures en solliciteer of neem contact op met onze recruiters voor vragen

Bekijk vacatures

Bel 088-779 30 30