Is werken bij JJI Lelystad iets voor jou? Ontdek het hier

Je denkt erover om te starten als begeleider bij Justitiële Jeugdinrichting (JJI) Lelystad. Dus wil je weten wat je nodig hebt om in deze uitdagende werkomgeving staande te blijven. Floreren op deze werkvloer vraagt om bepaalde kernkarakteristieken. Check hier of jij die van nature in je hebt.

Je bent een rots

Om te werken als begeleider bij JJI Lelystad moet je weten wie je bent. En dan bedoelen we niet dat je weet dat je Samantha of Henk heet en dat je 30 jaar bent. Maar wel dat je jezelf kent en weet waarvoor je staat. Je identiteit is geslepen als een kei in de stroming en vloeit samen in een rotsvast vertrouwen in jouw eigen kennis.

 

Je hebt incasseringsvermogen

Een verbale en non-verbale stortvloed incasseer je constructief en reguleer je door de juiste emotionele sluisdeuren. Hoe jij naar jezelf kijkt, hangt namelijk niet af van externe signalen. Jouw positieve zelfoordeel is een interne overtuiging. Uitspraken van een ander brengen jou niet snel uit balans.

 

Je ziet groot in klein

Voor jou zit geluk in een momentopname, een gezichtsuitdrukking of plotselinge openheid. Je bent geen wereldverbeteraar, maar wilt iemands leven beter maken door het aanbrengen van dagelijkse structuur en goede begeleiding. Succes beleef jij al bij kleine stappen vooruit.

 

Je durft kwetsbaar te zijn

Een mens blijft een leven lang in ontwikkeling. Ontdek waar jouw leerpunten liggen in je professionele en persoonlijke groei en deel deze met je collega's. Je durft bijvoorbeeld:

  • het aan te geven als een casus nog te heftig is;
  • eigen gevoel naar jongeren te communiceren;
  • het met collega’s te bespreken als je iets zwaar of moeilijk vindt;
  • het te vertellen als iets je te veel wordt;
  • om handvatten te vragen aan je leidinggevende.

Je hebt een sterke intuïtie

In onverwachte situaties is vakkennis niet het enige waarop je terugvalt. Vaak schat je situaties in met een sterk onderbuikgevoel. Dat is voor jou het kompas om je succesvol uit crisistaferelen te navigeren.

 

Je laat je niet uittesten

Er zit geen zijweg naar ‘misschien wel’ in jouw nee-antwoord. Wie jou uittest, krijgt het deksel op z’n neus. De intonatie in je stem, je gezichtsuitdrukking en lichaamshouding spreken een universele taal. Jouw grenzen zijn geen vage richtlijnen.

 

Jij ziet mensen achter hun gedrag

Onze jongeren zie jij vooral als mensen, in plaats van als criminelen of cliënten. Jij kijkt verder dan het gedrag dat ze laten zien en bent nieuwsgierig naar wat ze daartoe aanzet. Jij wilt bijdragen aan hun groei en staat daarin naast in plaats van boven hen.

 

Heb jij veel kruisjes gezet? Dan beschik jij over de juiste eigenschappen om je bij het begeleidersteam te voegen. Natuurlijk breid je jouw kennis bij ons nog uit. We stomen je klaar met opleidingen en trainingen. Maar de belangrijkste karakteristieken, die zitten al in jou.

 

Klaar om de sprong te wagen?

Bekijk de vacature begeleider

Vragen over vacatures of solliciteren?

Neem contact op met onze recruiters

Bel 088-779 30 30