Veelgestelde vragen over werken bij Pluryn Midden Nederland

Welke doelgroepen en activiteiten heeft Pluryn Midden Nederland?

  • Almere: In Almere wonen normaal begaafde jongeren van 12-18 jaar met complexe problemen in verschillende behandelgroepen. Op de terreinlocatie in Almere verblijven ongeveer 36 jongeren. Er bevinden zich 4 groepen op het terrein. 1 groep betreft een IKB-groep. Er is daarnaast een speciale groep voor jongeren met een autisme spectrum stoornis (ASS).  Het terrein heeft ook voorzieningen voor school, behandeling en vrije tijd. Ambulante teams van Pluryn geven vanuit deze locatie ondersteuning aan gezinnen uit de regio Flevoland. 
  • De Maas en het Annahuis in Maarsbergen: In Maarsbergen hebben wij 2 groepen waar kinderen/  jongeren wonen. Dit zijn de Maas en het Annahuis. Dit zijn woongroepen waar Midden Nederland langdurige zorg biedt. Ze hebben een intensieve begeleidingsvraag en krijgen waar nodig Meerzorg. Er is veelal sprake van een licht tot matige verstandelijke beperking in combinatie met forse gedrags- en psychiatrische problematiek. De kinderen en jongeren vragen veel ondersteuning op bijvoorbeeld het gebied van zelfverzorging, sociale interacties en het reguleren van hun emoties. Pluryn zorgt voor veel structuur en regelmaat in combinatie met een dosis humor en relativeringsvermogen. 
  • De Zonnering in Maarsbergen: De Zonnering biedt dagbesteding aan kinderen en jongeren in de leeftijd 7 tot 20 jaar. De jongeren hebben psychiatrische problematiek en een verstandelijke beperking en vragen (intensieve) ondersteuning. Op de Zonnering bieden we een dagprogramma op maat. Waarbij we iedere cliënt uitdagen en stimuleren om zich op eigen niveau te ontwikkelen. En zo een zo zinvol mogelijk leven te hebben.
  • De Fuut in Zeist is een gemengde woongroep voor kinderen/ jongeren die op licht tot matig verstandelijk beperkt niveau functioneren. De jongeren hebben verschillende problematieken, waaronder gedragsproblematiek, hechtingsproblematiek en autisme. De jongeren kunnen hier lang verblijven. De Fuut is een open groep die veel structuur en duidelijkheid biedt. De begeleiding is afgestemd op het individu in de groep. Er is dan ook sprake van intensieve begeleiding. Soms met Meerzorg. Op de Fuut kunnen kinderen en jongeren vanuit een veilige basis op zoek gaan naar wie zij zijn en waar hun grenzen liggen. 
  • De Linge in Zeist: is een groep binnen het langdurig groepswonen. Het is een open groep op een klein terrein waar meerdere groepen staan. De Linge biedt verblijf en behandeling aan  jongens en meisjes van 14 tot 21 jaar. De jongeren functioneren op een matig verstandelijk beperkt niveau. Zij hebben uiteenlopende (psychiatrische) problematiek en moeilijk verstaanbaar gedrag. Zij zijn sterk afhankelijk van de omgeving die hen houvast biedt. Met voldoende ondersteuning hebben zij de mogelijkheid om redelijk evenwichtig door het leven te gaan.
  • De Olm in Zeist: Op de Olm wonen kinderen van 10 tot 19 jaar. Sociaal emotioneel zijn deze kinderen tussen de 0,5 en 6 jaar. Kinderen wonen langdurig op deze gemengde groep. Het zijn kinderen met een matig verstandelijke beperking, psychiatrische problematiek en gedragsproblemen. De meesten hebben dan ook een VG7 indicatie. Soms krijgen zij ook Meerzorg. Dit betekent dat we met meer nabijheid begeleiden.
  • Peronnik in Zeist: Peronnik is ook een groep binnen het langdurig wonen. Het is een open groep op een klein terrein waar meerdere groepen staan. Peronnik biedt verblijf en behandeling aan jongeren/ jongvolwassenen van 14 tot en met 21 jaar. Deze jongeren/ jongvolwassenen hebben een licht tot matig verstandelijk beperking. Zij hebben verschillende problematieken, waaronder gedragsproblematiek, hechtingsproblematiek en autisme. En zijn sterk afhankelijk van de omgeving die hen houvast biedt. Met voldoende ondersteuning hebben zij de mogelijkheid om redelijk evenwichtig door het leven te gaan.
  • Het Baken in Zeist: Is een groep met jongeren van 8-18 jaar met een licht verstandelijke beperking. Er is een combinatie met psychische en/of gedragsproblemen. Bijvoorbeeld: ADHD, autisme, trauma en hechtingsproblemen. Het opvoedingsklimaat richt zich voornamelijk op het aanbieden van een veilige, gestructureerde leefomgeving. Van hieruit kunnen jongeren zich ontplooien in zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Een van de belangrijkste speerpunten is dat we de jongeren voorbereiden op hun toekomst.
  • De Oogst in Driebergen: Dit is een woongroep voor jongeren in de leeftijd van 14 tot 21 jaar. De Oogst ligt op een klein terrein, in een boerderij-achtige setting. De jongeren hebben een lichte verstandelijke beperking in combinatie met psychiatrische problematiek. Zij krijgen begeleiding en ondersteuning in hun weg naar volwassenheid en (zoveel mogelijk) zelfstandigheid.
  • De Hoeve in Driebergen: De Hoeve is een woongroep voor normaal intelligente jongeren. De groep is gevestigd op de zorgboerderij de Dijckhof. De Hoeve begeleidt jongeren van 15 tot 18 jaar. Zij hebben problemen op psychiatrisch vlak, maar ook in het gedrag. De verblijfsduur is langer dan een jaar. De Hoeve werkt naar een zo zelfstandig mogelijke vervolgplek. Of een terugkeer naar de thuissituatie. Er wonen zowel jongens als meisjes op deze groep. De samenstelling verandert regelmatig.
  • Het Voorhuys in Driebergen: Op deze gemengde wonen jongeren met een (licht) verstandelijke beperking en bijkomende problematiek. Bijvoorbeeld autisme spectrum stoornis, ADHD, hechtingsproblematiek en/of trauma. Hierdoor lopen de jongeren vast in hun ontwikkeling. De jongeren hebben behoefte aan een ontspannen woonplek. Hier mogen ze zijn en op hun eigen tempo groeien in hun ontwikkeling. 
  • Toermalijn in Driebergen: De Toermalijn is een groep voor jongeren. De jongeren hebben over het algemeen een beneden-gemiddelde intelligentie en bijkomende problematiek zoals ADHD, autisme, hechtingsproblematiek en trauma-gerelateerde problematiek. De Toermalijn is een groep geschakelde rijtjeswoning in een woonwijk in Driebergen. De jongeren die op de Toermalijn wonen, hebben allemaal een nuttige daginvulling: dagbesteding, werk of school. Of we ondersteunen hen in het vinden van een nuttige daginvulling. De nadruk van de behandeling en begeleiding ligt op het aanleren van vaardigheden, het verkleinen van de invloed van de (psychiatrische) problematiek op het leven en het vergroten van een gezonde ontwikkeling en de zelfstandigheid van de jongeren.
  • Dagbesteding en dagbehandeling de Dijckhof: De Dijckhof is een zorgboerderij voor jongeren van 12 tot 23 jaar. Zij hebben uiteenlopende psychiatrische problemen zoals een autismespectrumstoornis, een stemmingsstoornis, een angststoornis, trauma, ADHD, hechtingsproblematiek of gedragsstoornissen. Bij De Dijckhof volgen zij een op maat gemaakt plan. Zij werken er met begeleiding, therapie en diverse trainingen aan hun sociale, emotionele, cognitieve en motorische vaardigheden. 

Welke taken zitten er in de functie?

Je begeleidt de jongere in zijn dagelijkse structuur, bij leven, bij wonen en vrije tijd. Je probeert een open klimaat neer te zetten, zodat de jongeren optimaal tot hun recht komen en eigen stappen zetten richting zelfbewustzijn en zelfstandigheid.  Je bent, of raakt geschoold in traumasensitief en de-escalerend werken. 

 

Werk ik in onregelmatige diensten?

De zorg is 24/7. Je bent inzetbaar op alle diensten: vroeg, laat en slaapdiensten. En ook in de weekenden.
   

Als ik ga starten, plaatst Pluryn mij dan op een willekeurige groep?

Nee, we kijken samen met jou waar we jouw kwaliteiten het beste kunnen inzetten en wat het beste bij jou past. 

Ik wil van carrière switchen. Mag ik toch reageren?

Opleidingsplaatsen zijn niet altijd beschikbaar, toch komen we graag met je in contact! We kijken graag naar wat er mogelijk is.

Ik heb geen ervaring in de (jeugd)zorg. Mag ik toch reageren?

Ja. Wij kijken vooral naar je talent en je klik met onze doelgroep. Het is wel noodzakelijk dat je een afgeronde sociale, maatschappelijke of verzorgende opleiding op mbo 4 of hbo-niveau hebt, of bereid bent deze te halen. 

Heb ik een verpleegkundige achtergrond nodig?

Nee, dat is niet nodig. In sommige Langdurige Zorg groepen verricht je wel verzorgende taken. 

Welke ontwikkelingsmogelijkheden zijn er?

Naast ons standaard en verplichte scholingsaanbod vinden we het belangrijk dat jij je blijft ontwikkelen en dat je daar ook voor open staat. Daarom bespreken we ieder jaar met jou hoe je ontwikkeling er uit gaat zien en of je hier opleidingen bij nodig hebt. 

Nog meer vragen?

Heb je vragen die je hierboven niet beantwoord ziet? Neem dan contact op met onze recruiters, tel. 088 779 30 30

Kom werken als begeleider

Bekijk de vacatures en solliciteer of neem contact op met onze recruiters voor vragen

Bekijk vacatures

Bel 088-779 30 30