Veelgestelde vragen over werken bij Pluryn locatie Valkenheide

Welke doelgroepen heeft Valkenheide?

  • Op locatie Valkenheide in Maarsbergen verblijven ongeveer 32 jongeren met een normale begaafdheid en complexe problemen (6-23 jaar). Ze verblijven op behandelgroepen voor open jeugdzorg.
  • Op het terrein verblijven ook ongeveer 28 jongeren in groepen voor GGZ-zorg. Zij krijgen er behandeling voor psychiatrische problematiek.
  • De locatie Maarsbergen heeft verder een kleinschalige behandelgroep voor jongeren met een autisme spectrum stoornis (ASS).
  • Valkenheide heeft ook een IKB-groep (Intensieve Kleinschalige Behandelgroep) voor meisjes met een intensieve begeleidingsvraag op het terrein.
  • In mei 2023 opent Valkenheide een aantal groepen voor intensieve jeugdzorg.
  • De jongeren hebben de leeftijd van 6 - 23 jaar. Ze verblijven gemiddeld een jaar op de locatie.
  • Veel jongeren hebben al een lange geschiedenis in de jeugdzorg. Valkenheide is voor hen een 'last resort'. 

Welke taken zitten er in de functie?

Je begeleidt de jongere in zijn dagelijkse structuur, bij leven, bij wonen en vrije tijd. Je probeert een open klimaat neer te zetten, zodat de jongeren optimaal tot hun recht komen en eigen stappen zetten richting zelfbewustzijn en zelfstandigheid.  Je bent, of raakt geschoold in traumasensitief en de-escalerend werken. 

Wat is een drie-milieuvoorziening?

Pluryn locatie Valkenheide is een drie-milieuvoorziening. Dat betekent dat jongeren op het terrein terecht kunnen voor de 3 levensdomeinen: wonen, leren en vrije tijd. Er zijn behandelgroepen, er staat een school en er zijn voorzieningen voor vrijetijdsbesteding.

Werk ik in onregelmatige diensten?

De zorg is 24/7. Je bent inzetbaar op alle diensten: vroeg, laat en slaapdiensten. Je bent ook inzetbaar in de weekenden. Een slaapdienst is iets anders dan een nachtdienst. Tijdens een slaapdienst slaap je op de groep. Je komt alleen je bed uit als er iets aan de hand is.

Onder welke CAO val ik op Valkenheide?

Afhankelijk van de groep waar je komt te werken, val je onder de CAO Jeugdzorg of de CAO GGZ.

Is Valkenheide goed bereikbaar met het openbaar vervoer? 

Nee, Valkenheide ligt middenin de natuur. Er stopt geen bus in de omgeving. Treinstation Maarn ligt op 5 kilometer afstand. Vandaar kun je eventueel naar Valkenheide fietsen. Het bezit van eigen gemotoriseerd vervoer (auto, motor) en een rijbewijs is echter aan te raden. Tenzij je natuurlijk in de directe omgeving woont.

 

Kom ik te werken in een 'zware' groep?

Bijna alle jongeren die op Valkenheide verblijven, hebben al een lang hulpverleningstraject achter de rug. Ze konden elders niet de juiste ondersteuning krijgen. Houd dus rekening met de zwaarte van de doelgroep. Je kunt hier eigenlijk alleen werken als je stevig in je schoenen staat. Enige levenservaring en werkervaring helpen daarbij.
   

Als ik ga starten, plaatst Pluryn mij dan op een willekeurige groep?

Nee, we kijken samen met jou waar we jouw kwaliteiten het beste kunnen inzetten en wat het beste bij jou past. 

Ik wil van carrière switchen. Mag ik toch reageren?

Opleidingsplaatsen zijn niet altijd beschikbaar, toch komen we graag met je in contact! Onze adviseur Beroepsopleiden kijkt graag naar wat er mogelijk is. Mail naar leren@pluryn.nl voor meer informatie

Ik heb geen ervaring in de (jeugd)zorg. Mag ik toch reageren?

Ja. Wij kijken vooral naar je talent en je klik met onze doelgroep. Het is wel noodzakelijk dat je een afgeronde sociale, maatschappelijke of verzorgende opleiding op mbo 4 of hbo-niveau hebt, of bereid bent deze te halen. 

Heb ik een SKJ-registratie nodig?

Ja, om te werken op Valkenheide is een SKJ-registratie vereist. Je bent dus al in het bezit van deze registratie of je bent bereid deze te halen.

Heb ik een verpleegkundige achtergrond nodig?

Nee, dat is niet nodig. In sommige groepen verricht je wel verzorgende taken. 

Wat vind je allemaal op Valkenheide? 

Op het terrein aan de Valkenheide in Maarsbergen vind je verschillende behandelgroepen voor jeugdzorg en GGZ-zorg,  

Er komt een nieuwe locatie voor intensieve Jeugdzorg op het terrein in Maarsbergen. Belangrijkste kenmerk is dat de hulp aan jongeren in een huiselijke, maar beschermde en veilige omgeving plaatsvindt.

Bij De Radar kunnen jongeren terecht voor dagbehandeling.

Meestal volgen jongeren onderwijs bij VSO De Sprong op het terrein. De Sprong geeft voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen van 12 tot 18 jaar. 

Op het terrein vind je verder een sporthal en een jeugdsoos. Jongeren kunnen er paarden verzorgen. Je vindt er een Cruyff Court en pannakooien. Iedere groep heeft wel een trampoline en een schommel. Valkenheide ligt midden in de natuur. Dat betekent dat er veel gelegenheid is voor buitensport en -recreatie. In de winter kun je er schaatsen.

Welke ontwikkelingsmogelijkheden zijn er?

Naast ons standaard en verplichte scholingsaanbod vinden we het belangrijk dat jij je blijft ontwikkelen en dat je daar ook voor open staat. Daarom bespreken we ieder jaar met jou hoe je ontwikkeling er uit gaat zien en of je hier opleidingen bij nodig hebt. 

Nog meer vragen?

Heb je vragen die je hierboven niet beantwoord ziet? Neem dan contact op met onze recruiters, tel. 088 779 30 30

Kom werken als pedagogisch medewerker

Bekijk de vacatures en solliciteer of neem contact op met onze recruiters voor vragen

Bekijk vacatures

Bel 088-779 30 30