Veelgestelde vragen

Word ik goed ingewerkt?
We koppelen je vanaf de eerste dag aan een buddy. Deze maakt je wegwijs bij Visschersgouw. Daarnaast heb je vaste contactpersonen. Deze kunnen vragen beantwoorden over programma’s waar we mee werken, maar ook over je salaris en je contract.  

In welke functiegroep zit ik? Wat ga ik verdienen?
Je salaris is volgens cao Gehandicaptenzorg. Op basis van ervaring en opleiding schalen we je in op functiegroep 35 of 40 als begeleider. Als persoonlijk begeleider schalen we je in op functiegroep 40 of 45.

Functiewaarderingsgroep 35: €2110   €3009*
Functiewaarderingsgroep 40: €2236   €3154*
Functiewaarderingsgroep 45: €2381   €3452*
* Salarisschalen vanaf 1 mei 2022

Ik wil van carrière switchen. Mag ik toch reageren?
Ja, dat kan. Als er een match is, willen we jou graag opleiden tot begeleider. 

Welke doelgroep woont er bij Visschersgouw?
Pluryn Visschersgouw ondersteunt (jong) volwassenen vanaf 18 jaar en ouder. Zij hebben een (zeer) intensieve begeleidingsvraag. Naast een licht tot matig verstandelijke beperking is er vaak sprake van bijkomende gedrags- en psychiatrische problematiek zoals autisme, een persoonlijkheidsstoornis of hechtingsstoornis. Als (persoonlijk) begeleider moet je stevig in je schoenen staan. Een aantal cliënten heeft een combinatie van lichamelijke en verstandelijke beperkingen.

Welke taken horen bij de functie?
Je werkt in een van de groepen in Groesbeek en omgeving. Daarnaast zijn er ook woongroepen in Noord Limburg. Jouw talent is om uit te gaan van de wensen en kracht van de cliënten en hen te helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling en groei. De begeleiding en behandeling is gericht op het in stand houden en vergroten van vaardigheden: zelfredzaamheid, sociale redzaamheid en participatie in de samenleving. Cliënten geven zoveel mogelijk richting aan hun leven. Hierbij passen we zo weinig mogelijk maatregelen toe die hen fysiek en emotioneel beperken.

Als ik ga starten, word ik dan op een willekeurige groep geplaatst?
Er is diversiteit, dus we zoeken samen de match tussen jou en de groep die het beste bij je past!

Ik heb geen ervaring in de gehandicaptenzorg. Mag ik toch reageren?
Ja. Heb je geen pedagogische opleiding op minimaal mbo 3 of 4-niveau? Maar wel een gelijksoortige opleiding? Of denk je aan een carrière switch? Bel dan onze recruiter.

Welke ontwikkelingsmogelijkheden zijn er?
We vinden het belangrijk dat jij je blijft ontwikkelen. Daarom bespreken we ieder jaar met jou hoe je ontwikkeling er uit gaat zien. En of je hier opleidingen bij nodig hebt. Bij Visschersgouw vind je alle domeinen op het gebied van wonen, werken, leren en vrije tijd. Je hebt volop doorgroeimogelijkheden en er zijn verschillende loopbaanpaden.

Nog meer vragen?
Heb je vragen die we hierboven niet beantwoord hebben? Neem dan contact op met één van onze recruiters. Je kunt ze bellen op 088 779 30 30.

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen