Expertise

Veel gestelde vragen over werken bij Kemnade

Werk ik in onregelmatige diensten?
Je werkt in onregelmatige ochtend-, middag- en avonddiensten. Slaapdiensten zijn niet van toepassing bij Kemnade op de Nijmeegsebaan, maar wel op locatie Schoonoord.

Welke doelgroepen zijn er op Kemnade?
•Kemnade is een woon/ werkgemeenschap. Hier wonen mensen vanaf 18 jaar met een licht verstandelijke beperking (LVB) en een zeer complexe ondersteuningsvraag. Wie bij Kemnade verblijft, heeft een indicatie voor Zorgzwaartepakket VG7. Vaak aangevuld met meerzorg. Anderen hebben een justitiële achtergrond. Of ze komen met een TBS bij Kemnade terecht. Ook bieden wij aan Pro-cliënten een plek op Kemnade Binnen. Verdeeld over het hele terrein wonen er bijna 80 cliënten met verschillende problematieken, verdeeld over verschillende woningen. Op Schoonoord wonen 25 cliënten, verdeeld over 3 groepen. Er is dus altijd een plek te vinden waar jouw kwaliteiten goed ingezet kunnen worden! 

Welke taken zitten er in de functie?
Je werkt op een van de locaties op het terrein. Hier wonen ongeveer 6 volwassenen op een groep. Je begeleidt de cliënt in zijn dagelijkse structuur. Bij leven, bij wonen en vrije tijd. Je zet een open klimaat neer. Zo komen de cliënten optimaal tot hun recht. En zetten ze eigen stappen richting zelfbewustzijn en zelfstandigheid. Verzorgingstaken komen minimaal voor. 

Als ik ga starten, plaatsen jullie me dan op een willekeurige groep?

Er zijn veel verschillenden groepen. Dus we zoeken samen de match tussen jou en de groep.

Ik heb geen ervaring in de gehandicaptenzorg. Mag ik toch reageren?
Ja. Wij kijken vooral naar je talent. En je klik met onze doelgroep. Je hebt wel een afgeronde agogische opleiding nodig op mbo-4, hbo- of wo-niveau.

Heb ik een verpleegkundige achtergrond nodig?
Nee.

Hoeveel mensen werken er bij Kemnade?
Bij Kemnade werken iets meer dan 200 mensen, in verschillende disciplines. Je werkt in een vast team van ongeveer 7 tot 12 personen. Het is mogelijk om langer in hetzelfde team te werken. Of je gaat na een bepaalde tijd bij een ander team aan de slag. Ook is het mogelijk om een tijdje via het Talententeam te werken. Je komt dan in dienst van Kemnade, maar werkt op verschillende groepen. Tot je de voor jou meest geschikte plek hebt gevonden. 

Welke ontwikkelingsmogelijkheden zijn er?
We vinden het belangrijk dat jij je blijft ontwikkelen. Daarom bespreken we ieder jaar hoe je ontwikkeling eruit gaat zien. En of je hier opleidingen bij nodig hebt.

Nog meer vragen?
Hebben wij hierboven niet al je vragen beantwoord? Neem dan gerust contact op met onze recruiters, tel 088 779 30 30.   

Bekijk de vacatures

Kom werken als begeleider

Bekijk de vacatures en solliciteer of neem contact op met onze recruiters voor vragen

Bekijk vacatures

Bel 088-779 30 30