Expertise

Veelgestelde vragen over werken bij Werkenrode Jeugd

Welke doelgroepen heeft Werkenrode Jeugd?

  • Bij Werkenrode Jeugd verblijven jongeren en jongvolwassenen met licht tot matig verstandelijke beperking en complexe problemen. Bijvoorbeeld autisme, pdd-nos, adhd, psychische problematiek en gedragsproblemen.
  • Op het terrein staat een speciale voorziening voor jongeren en jongvolwassenen met een matig verstandelijke beperking en sterke gedragsproblemen (SGMVB). 

Welke taken zitten er in de functie?

Je behandelt de jongere in zijn dagelijkse structuur, bij leven, bij wonen en vrije tijd. Je probeert een open klimaat neer te zetten, zodat de jongeren optimaal tot hun recht komen en eigen stappen zetten richting zelfbewustzijn en zelfstandigheid. 

Als persoonlijk begeleider zet je samen met het begeleidingsteam de behandeling van jongeren uit. En je monitort de vooruitgang.

Welke opleiding heb ik nodig?

  • Bij voorkeur heb je een hbo-opleiding. Voorbeelden hiervan zijn: Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD), Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV), Pedagogiek, Verpleegkunde, Sociaal Psychiatrisch Verpleegkunde (SPV) of Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH);
  • Of je hebt minimaal een mbo-4 opleiding richting de jeugd- of gehandicaptenzorg afgerond;

  • Je hebt kennis van en ten minste stage ervaring met jongeren met ernstige gedrags- en psychiatrische problemen.

Werk ik in onregelmatige diensten?

De zorg is 24/7. Je bent inzetbaar op alle diensten: vroeg, laat en slaapdiensten. 
   

Als ik ga starten, plaatst Pluryn mij dan op een willekeurige groep?

Nee, we kijken samen met jou waar we jouw kwaliteiten het beste kunnen inzetten en wat het beste bij jou past. 

Ik wil van carrière switchen. Mag ik toch reageren?

Opleidingsplaatsen zijn niet altijd beschikbaar, toch komen we graag met je in contact! We kijken graag naar wat er mogelijk is.

Ik heb geen ervaring in de (jeugd)zorg. Mag ik toch reageren?

Ja. Wij kijken vooral naar je talent en je klik met onze doelgroep. Het is wel noodzakelijk dat je een afgeronde sociale, maatschappelijke of verzorgende opleiding op mbo 4 of hbo-niveau hebt, of bereid bent deze te halen. 

Heb ik een verpleegkundige achtergrond nodig?

Nee, dat is niet nodig.

Wat vind je allemaal bij Werkenrode Jeugd? 

Bij Werkenrode Jeugd vind je 6 groepen op het terrein: behandel- en leefgroepen. Verder zijn er ambulant hulpverleners, therapeuten en orthopedagogen. Op het terrein is ook een medische dienst aanwezig. Er staat een school op het terrein. En er zijn voorzieningen voor sport en vrije tijd. Bijvoorbeeld 2 sportvelden, een pannakooi en een groenvoorziening.

Daarnaast heeft Werkenrode Jeugd 3 buitenlocaties in Nijmegen: Gildekamp, Kempenaerstraat en Graafseweg. En locatie De Akelei in Tiel.

Welke ontwikkelingsmogelijkheden zijn er?

Naast ons standaard en verplichte scholingsaanbod vinden we het belangrijk dat jij je blijft ontwikkelen en dat je daar ook voor open staat. Daarom bespreken we ieder jaar met jou hoe je ontwikkeling er uit gaat zien en of je hier opleidingen bij nodig hebt. 

Nog meer vragen?

Heb je vragen die je hierboven niet beantwoord ziet? Neem dan contact op met onze recruiters, tel. 088 779 30 30

Kom werken als begeleider

Bekijk de vacatures en solliciteer of neem contact op met onze recruiters voor vragen

Bekijk vacatures

Bel 088-779 30 30