• Home
  • Jeugd
  • Leren & werken
  • Beroepsonderwijs

Beroepsonderwijs

Jongeren vanaf 16 jaar zoeken vaak een passende beroepsopleiding. Als je moeite hebt met leren, dan is er ondersteuning in het ‘gewone’ beroepsonderwijs. Voel jij je op een roc niet thuis? Dan zijn er andere mogelijkheden: REA College, Entree–opleidingen op mbo-niveau 1, meester-gezelopleidingen en leer-werkbedrijven. Je leert daar zoveel mogelijk in de praktijk.

Er zijn ook vacatures voor (vrijwilligers)werk waar je leert op de werkplek.

Ontwikkel je talenten in het beroepsonderwijs:

Wil je meer kans maken op een betaalde baan? Volg dan een beroepsopleiding bij REA College. Het ‘gewone’ mbo-onderwijs is niet altijd berekend op jongeren met een (arbeids)beperking. REA College is daar juist in gespecialiseerd. Het is ook mogelijk thuisonderwijs te volgen via de computer. De beroepsopleidingen van REA College zijn gericht op de praktijk én op jou. De opleiding heeft bovendien goede contacten met werkgevers in de regio. Arbeidscoaches helpen jou na je opleiding met het zoeken van een baan. REA College Pluryn heeft locaties in Nijmegen (centrale vestiging), Groesbeek, Elst, Groningen, Leeuwarden en Heerlen.

Als je als jongere een vak wil leren, kun je terecht bij het Ambachtsplein. Ook ontwikkel je daar de kwaliteiten van een goede werknemer. Bij het Ambachtsplein heb je de keuze uit drie soorten opleidingen:

  1. je kunt een Entree-opleiding volgen op mbo-niveau 1;
  2. bij een leermeester-gezel opleiding wordt een ervaren ondernemer jouw ‘leermeester’;
  3. er zijn ook praktijkgerichte opleidingen.

Het plein helpt je bovendien om op eigen kracht werk te vinden en te houden. Of je talenten ontdekken bij de TalentenExpeditie. Kom je op de gewone manier moeilijk aan werk? Dan is het Ambachtsplein iets voor jou. Het is voor jongeren die graag met hun handen werken. Jongeren die hart voor het vak hebben.

Als je kunt kiezen tussen een leerbedrijf en een erkend leerbedrijf, welke kies je dan? Juist, het erkende leerbedrijf. Want dan weet je zeker dat je de goede dingen leert. Nezzo Print en Creatie in Druten is een erkend leerbedrijf. Dus dat treft. Als je wilt, kun je bij Nezzo de opleiding Assistent Mediamedewerker (mbo niveau 1) volgen. Nezzo heeft ook een eigen grafische opleiding. Hier krijg je lessen vormgeving, kleurbeheer en drukwerk-nabewerking. Ook maak je kennis met opmaakprogramma’s als InDesign en Photoshop. Met een erkend mbo-diploma kun je zo aan de slag bij een grafisch bedrijf. Of je blijft bij Nezzo werken.

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen