• Home
  • Jeugd
  • Leren & werken
  • Beroepsonderwijs

Beroepsonderwijs

Jeugdmodellen_37_700-440

 

Jongeren vanaf 16 jaar zoeken vaak een passende beroepsopleiding. Als je moeite hebt met leren, dan is er ondersteuning in het ‘gewone’ beroepsonderwijs. Voel jij je op een roc niet thuis? Dan zijn er andere mogelijkheden: REA College, Entree–opleidingen op mbo-niveau 1, meester-gezelopleidingen en leer-werkbedrijven. Je leert daar zoveel mogelijk in de praktijk.

Er zijn ook vacatures voor (vrijwilligers)werk waar je leert op de werkplek.


Beroepsopleidingen voor jongeren met arbeidsbeperking bij REA College

Wil je meer kans maken op een betaalde baan? Volg dan een beroepsopleiding bij REA College. Het ‘gewone’ mbo-onderwijs is niet altijd berekend op jongeren met een (arbeids)beperking. REA College is daar juist in gespecialiseerd. Het is ook mogelijk thuisonderwijs te volgen via de computer. De beroepsopleidingen zijn gericht op de praktijk én op jou. De opleiding heeft bovendien goede contacten met werkgevers in de regio. Arbeidscoaches helpen jou na je opleiding met het zoeken van een baan. REA College Pluryn heeft locaties in Nijmegen (centrale vestiging), Arnhem, Groesbeek, Elst, Groningen, Leeuwarden en Heerlen.

Meer weten?
Verstuur een mail / bezoek de website / download folder


Leerwerkbedrijven

Het vak leren in de praktijk. Dat doe je bij leer- werkbedrijven. En als je kunt kiezen tussen een leerbedrijf en een erkend leerbedrijf, welke kies je dan? Juist, het erkende leerbedrijf. Want daar weet je zeker dat je de goede dingen leert en dat alles goed geregeld is. Pluryn werkt samen met verschillende erkende leerbedrijven zoals Ambachtsweg, het Multimediateam, Nezzo en BikeWerk.
Je kunt er opleidingen tot assistent medewerker in een bepaald vakgebied volgen. Daarmee behaal je een diploma op mbo niveau 1. Je kunt je er ook voorbereiden op een (betaalde) baan bij een ander bedrijf.


Arbeidsmarkttoeleiding

Wil jij later gaan werken bij een bedrijf of organisatie? Haal dan via arbeidsmarktgericht onderwijs de nodige beroepskwalificaties en diploma’s. De eerste twee jaar krijg je algemene vakken. Je maakt kennis met veel beroepen en ontdekt wat je zelf kunt. In jaar 3 en 4 ga je specialiseren. Je kiest twee richtingen uit: detail & logistiek, horeca, techniek en groenvoorziening. In praktijklessen ontdek je wat je echt leuk vindt. Daarna kies je definitief één richting. Tenslotte volg je in leerjaar 5 en 6 stages en leer je te solliciteren.

Je kunt arbeidsmarktgericht onderwijs volgen via de VSO-scholen van Pluryn.


Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen