Nijmegen en omgeving

Voor: mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel (NAH) 

Gewoon zo zelfstandig mogelijk meedoen in de maatschappij. Dat willen de meeste volwassenen. Soms kun je daarbij wel wat ondersteuning gebruiken. Bijvoorbeeld op het gebied van werken, leren en wonen. Welke keuze je ook maakt, jij houdt altijd de regie over je leven.
De video hiernaast geeft een goed beeld van woonvorm Nijmegen. Dit is een woonvorm van Nijmegen en omgeving.

Je huis is je thuis

Hoe je woont, kies je zorgvuldig. Je huis is immers je thuis. Hier wil je je prettig voelen. Vanuit huis onderneem je allerlei activiteiten. Misschien heb je wel wat ondersteuning nodig bij het wonen. Daarvoor kun je bij ons terecht. De regie houd je zelf in handen. We gaan altijd uit van jouw kwaliteiten en mogelijkheden. Er zijn woonvormen met 24-uurs ondersteuning en trainingshuizen. In de hele regio is ondersteuning thuis mogelijk. Nijmegen Volwassenen heeft vestigingen in Groesbeek, Nijmegen, Malden, Wijchen, Druten, Tiel en in verschillende plaatsen in Noord-Limburg.

Jouw wensen over werk centraal

Ben je op zoek naar een baan of goede dagbesteding? We kunnen je helpen bij het zoeken naar werk met loonwaarde. Er zijn uitstekende contacten met allerlei ondernemingen en instellingen. Van het Radboudumc tot busmaatschappij Breng. Je kunt ook een eigen bedrijfje starten. Wil je eerst wat meer werkervaring opdoen, dan zijn onze maatschappelijke ondernemingen een uitstekend startpunt. Jouw wens staat altijd voorop. Samen zoeken we naar werk dat bij jou past.

Werken bij maatschappelijke ondernemingen

Leren kun je altijd

Ook als volwassene kun je blijven leren. Met de cursussen en trainingen van JijLeert werk je aan kennis en allerlei handige vaardigheden, zoals omgaan met geld of contact krijgen met anderen. Een beroepsopleiding bij REA College stoomt je klaar voor een baan. Weet je nog niet wat je wilt doen? Vraag het ons. En ontdek zelf je talenten. Wij ondersteunen je daar graag bij.

Meer weten?
Cursusgids JijLeert

Sportief en creatief bezig zijn

Je vrije tijd gebruik je meestal voor ontspanning, bijvoorbeeld een creatieve hobby, muziek of sport. Als het even kan, doe je dat gewoon in de samenleving. Als je wil, gaan we samen op zoek naar een leuke vereniging in de buurt. We hebben ook allerlei centra waar je met je hobby aan de slag kunt. In Nijmegen, Malden, Wijchen, Druten en Tiel. Kortom, je hebt veel keuze.

Behandeling helpt je verder

Soms overkomt je iets in het leven waar je ondersteuning bij nodig hebt. We kunnen je daar op verschillende manieren bij helpen. Met vaktherapie werk je praktisch aan je problemen: bijvoorbeeld met beweging, muziek of toneel. EMDR is een bewezen methode om psychische problemen te verwerken. Heb je veel moeite om contact te maken met anderen, dan is de methode EBL misschien iets voor jou. Maar therapie is niet altijd nodig. Een goede training of cursus kan ook helpen.

Lees hier meer over therapie voor volwassenen

Je leven op orde met FACT

FACT LVB 18+ is voor (jong)volwassenen vanaf 18 jaar in de regio Rijk van Nijmegen. Voor mensen met een licht verstandelijke beperking en complexe problemen. Vaak komt daar verslaving, agressie of criminaliteit bij. Herkenbaar? Het FACT-team helpt om je leven weer op orde te krijgen. Samen gaan we aan de slag om je problemen te verminderen. We gaan daarbij uit van jouw eigen kracht en de mensen uit je omgeving, zoals familie en vrienden. Begeleiding en behandeling krijg je in je eigen leefomgeving. Het FACT-team ondersteunt je bij wonen, werk, school, geldzaken en psychiatrische problemen.

Meer weten?
Download de folder FACT LVB 18+
BehandelcentrumNijmegen3

Ondersteuning in de wijk

Pluryn werkt veel samen met andere organisaties in de wijk. Bij Behandelcentrum Nijmegen kunnen wijkbewoners en hun kinderen met complexe problemen terecht voor behandeling en diagnostiek. Volwassenen en jongeren met complexe problemen wonen steeds vaker gewoon thuis, in de wijk. Dat gaat niet altijd vanzelf. Er zijn soms zorgvragen waarop mantelzorgers, huisartsen en sociale wijkteams geen antwoord hebben. Behandelcentrum Nijmegen is er voor die vragen. Daarnaast is er de Wijk GGZ. Dat is een samenwerking van Pro Persona, IrisZorg, Pluryn en RIBW Nijmegen & Rivierenland. WijkGGZ vormt teams van GGZ-professionals die wijkbewoners ondersteunen in hun wijk. J72 is een Werkplaats voor inclusie in Nijmegen.

BEHANDELCENTRUM NIJMEGEN   WIJKGGZ
241217-Desteney-Hubers-Jet-Hoeve-3958

Dagbehandeling voor kinderen en jongeren

Zijn er problemen in je gezin? En heeft je kind zorg en ondersteuning nodig? Dan kan dagbehandeling jullie helpen. Je kind leert veel bij de dagbehandeling in Nijmegen. Bijvoorbeeld omgaan met anderen of spanning verminderen. Het doel is dat je kind goed en veilig thuis kan blijven wonen. Of dat de overgang van woongroep naar thuis wonen goed gaat. 

DOWNLOAD FOLDER DAGBEHANDELING NIJMEGEN

BehandelcentrumNijmegen1

Contact Nijmegen en omgeving

Bezoekadres:
Kerkenbos 10-01
6546 BB Nijmegen
tel. 088 - 779 23 72 
Kantoren Clusterleiders, Secretariaat, Ambulante teams Nijmegen, Wijchen en Malden, Bureau Participatie 

Postadres:
Postbus 53, 6500 AB Nijmegen

WERKEN BIJ PLURYN NIJMEGEN EO

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen