241107-Lara-Sampers-en-Aytac-Celebi-3449

Visschersgouw

Voor: (jong)volwassenen met een licht tot matig verstandelijke beperking, al of niet in combinatie met ernstige gedragsproblemen

Zoek je een goede plek om te leven, dan zit je bij Pluryn Visschersgouw helemaal goed. Op weinig plekken heb je zoveel keuze als in deze omgeving. Je woont er midden in de wijk. Heb je 24-uurs begeleiding nodig, of is een paar uur in de week voldoende? Het kan allemaal! Ook qua werk, onderwijs en vrijetijdsbesteding valt er volop te kiezen. Je hebt er alle kans om je dromen waar te maken.

241112-Bas-van-Gardingen-Simone-van-den-Ham-3297-700-440

Ook voor wonen kun je trainen

Wat zoek je precies voor woonplek? Onze woonhuizen vind je meestal in gewone straten, verspreid over Groesbeek, Nijmegen, Malden, Meerlo en Venlo. Veel jonge volwassenen groeien door naar een woonvorm met meer zelfstandigheid. Als je daar ondersteuning bij nodig hebt, is trainingshuis Next Level misschien iets voor jou.

Meer weten?
Folder Next Level

Wat is jouw droombaan?

Als je aan de slag wil, heb je veel mogelijkheden. Je kunt in je eentje werken of in een groep. Met iemand die jou begeleidt op de werkvloer of juist wat meer op afstand blijft. Belangrijk is te weten wat je wilt. Daar helpen we je bij. Hierna zoeken we samen naar een geschikte werkplek. In onze maatschappelijke ondernemingen als BliXem, bij bedrijven of instellingen. We hebben ook eigen werkplaatsen in Groesbeek en Nijmegen. Heb je een droombaan in gedachten? Laat het ons weten en we gaan er samen mee aan de slag.

Leren in klas en praktijk

Je blijft eigenlijk je hele leven leren: in de klas of in de praktijk. Met de cursussen en trainingen van JijLeert werk je aan kennis en allerlei handige vaardigheden, zoals omgaan met geld of contact krijgen met anderen. Wil je liever in de praktijk leren? Dat kan bijvoorbeeld bij leerwerkbedrijf Ambachtsweg en onze maatschappelijke ondernemingen zoals BikeWerk, Buurtmarkt Breedeweg en BliXem.

Meer weten?
Cursusgids JijLeert / leerwerkbedrijven/ maatschappelijke ondernemingen

241112-Bas-van-Gardingen-en-Simone-van-den-Ham-3325-700-440

Je treft het in je vrije tijd!

Voor wie graag creatief bezig is, is Het Trefpunt in Groesbeek een ideale plek. Je kunt er schilderen en tekenen, werken met keramiek en textiel, mozaïeken en computeren. Het is er gezellig en je komt er veel andere mensen tegen die vaak dezelfde interesses hebben als jij. Sporten doe je meestal bij een sportclub in de buurt. Hou je meer van muziek en toneel? Word dan lid van één van onze orkesten of toneelgroepen. De uitvoeringen van toneelgroep PluBo en muziektheater KomOp zijn bekend in de hele regio.

Jeugdmodellen_15-700-440

Team behandelaars staat voor je klaar

Heb je behoefte aan extra ondersteuning? Je kunt daarvoor terecht bij psychologen en gedragswetenschappers. Zij beantwoorden jouw vragen, doen onderzoek en kunnen je behandelen. Verder kun je bij ons terecht voor medische en paramedische zorg. Heb je psychiatrische consultatie nodig? Ook dat kan. Een uitgebreid team van professionele hulpverleners staat voor je klaar.

Lees hier meer over therapie voor volwassenen

modellen-Mooi-Echt-2786

Contact

Pluryn Visschersgouw
Molenweg 15
6561 AH Groesbeek
Telefoon: 088 - 779 20 00

WERKEN BIJ VISSCHERSGOUW

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen