Begeleid wonen voor volwassenen, woongroepen en woonvormen

Ervaringen-Madelon

Wil je graag zelfstandig wonen, maar ben je er nog niet helemaal klaar voor? Dan kun je ervoor kiezen om begeleid te wonen. Je hebt je eigen kamer, toilet en keuken, maar je kunt 24 uur per dag hulp vragen aan begeleiders die overdag in het huis aanwezig zijn. Zij ondersteunen je met allerlei praktische zaken en helpen je om dingen zelfstandig te doen.

Je kunt er ook voor kiezen om met anderen in een woongroep te leven door samen een woning of bepaalde voorzieningen te delen. Je doet veel samen, zoals boodschappen halen, koken, eten en televisie kijken. Ook kun je je sociale vaardigheden oefenen met je huisgenoten. Dat is niet alleen leuk, je leert er ook veel van. Lukt het een keer niet om te koken, heb je hulp nodig of zit je ergens mee? Dan kun je altijd vragen of de begeleiding je helpt.

Pluryn heeft ook verschillende woonvormen voor volwassenen met een lichamelijke beperking en/of NAH. Je hebt je eigen kamer met badkamer, toilet en eventuele extra voorzieningen. Eten doe je in een gezamenlijke keuken, samen met je medebewoners. Als je een hoge zorgvraag hebt , kun je gebruik maken van *ADL-ondersteuning. Ook heb je een persoonlijk begeleider.

* ADL = Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen: hulp bij aankleden, wassen, eten etc.


Wonen in de regio Apeldoorn

Beekbergen
Aan de Loenenseweg in Beekbergen staan zestien semi-zelfstandige appartementen. Woon je hier dan kan je al heel veel zelf. Als het goed gaat dan kan je hier de rest van je leven wonen. Om hulp vragen is natuurlijk altijd mogelijk. Aan de Veldhofweg in Beekbergen is ook nog een kleine woongroep.

Loenen
In Loenen vindt je aan de Molenbeek twee woongroepen middenin de woonwijk. Er omheen staan appartementen voor wie al zelfstandiger (leert) wonen. Maar begeleiding is altijd heel dichtbij.


Nijmegen en omgeving

Hoe je woont, kies je zorgvuldig. Je huis is immers je thuis. Hier wil je je prettig voelen. Vanuit huis onderneem je allerlei activiteiten. Ook als je een lichamelijke beperking en/of Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) hebt. Wel heb je dan misschien wat ondersteuning nodig bij het wonen. Daarvoor kun je bij Pluryn terecht. De regie houd je zelf in handen, jouw kwaliteiten en mogelijkheden staan voorop. Er zijn woonvormen met 24-uurs ondersteuning en trainingshuizen. In de hele regio is ondersteuning thuis mogelijk. Nijmegen en omgeving heeft vestigingen in Groesbeek, Nijmegen, Malden, Wijchen en Tiel.

Meer weten?
Stuur een mail


Visschersgouw

Bij Visschersgouw woon je in een leefgroep of zelfstandig met (intensieve) begeleiding. De meeste woonhuizen staan ‘in de wijk’. Je vindt ze in Groesbeek, Nijmegen, Malden, Meerlo en Venlo. Je kunt je hele leven in je vertrouwde omgeving blijven wonen. Als het moet en kan met de daarvoor noodzakelijke ondersteuning en verzorging. Het kan ook gebeuren dat je je woonplek op een gegeven moment te onrustig vindt. Of dat je de aansluiting mist met je vaak jongere medebewoners. In dit geval verhuis je naar een locatie waar meer structuur en een andere manier van begeleiding is.

In Noord-Limburg woon je in een kleinschalige woonvoorziening voor volwassenen, vaak met 24-uurszorg. Je kunt terecht in woningen in Venlo en Meerlo. Iedereen heeft zijn eigen kamer of appartement. De woonhuizen staan middenin de wijk.

Meer weten?
Stuur een mail

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen