JeugdzorgPlus bij Pluryn nu alleen nog in kleinschalige groepen

klaverhof4

05 jul 2023

Pluryn wil de best mogelijke zorg voor de meest kwetsbare jongeren en biedt daarom sinds 1 juli 2023 alleen nog JeugdzorgPlus aan in kleinschalige groepen. Daarmee geeft Pluryn gehoor aan de maatschappelijke vraag naar kleinschaligheid, minder gesloten plaatsingen en minder inzet van dwang en drang.  

Begeleiders en behandelaren kunnen jongeren in een kleinschalige groep meer nabijheid en relationele veiligheid bieden. Jongeren voelen zich daardoor veiliger en er zijn minder incidenten. Daarnaast ervaren jongeren in een kleine groep meer huiselijkheid. Ze hebben onderling beter contact. Ook zijn er meer mogelijkheden om ouders bij de zorg te betrekken.  

Nieuwbouw in Maarsbergen 
Om de gewenste kleinschalige zorg te kunnen bieden, verhuisde de locatie De Lindenhorst in Zeist begin deze maand naar nieuwbouw op het terrein Valkenheide in Maarsbergen. De nieuwe locatie Het Klaverhof (zie foto) is gebaseerd op de ideeën uit het actieplan 'De best passende zorg voor kwetsbare jongeren’. Hierin beschrijven organisaties voor gespecialiseerde jeugdzorg, gemeenten en het ministerie van VWS hun gezamenlijke ideeën voor verbetering van de JeugdzorgPlus.  

Locatie Eefde verbouwt  
Ook de JeugdzorgPlus-locatie in Eefde biedt vanaf 1 juli alleen nog zorg aan in kleinschalige groepen. Komende periode vinden hier nog enkele verbouwingen plaats. Daarnaast breiden we de faciliteiten op het terrein uit, om jongeren nog meer mogelijkheden te bieden voor een zinvolle invulling van de dag. 

Nóg betere zorg 
“Wij zijn blij en trots met de realisatie van kleinschalige groepen JeugdzorgPlus. Het biedt ons de kans om nóg betere zorg te verlenen aan de meest complexe en kwetsbare groep jongeren en hun gezinnen, licht verstandelijk beperkt en normaal begaafd", aldus Mirjam van den Nieuwenhuijzen van de raad van bestuur van Pluryn. 
Ondertussen doet Pluryn onderzoek en werkt ook op andere zorglocaties toe naar meer kleinschaligheid. Op verschillende plekken is dit inmiddels gerealiseerd. 

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen