Thuis wonen met ondersteuning

Je wil het liefst zelfstandig wonen, meedoen in je eigen wijk. Vaak lukt dat, met hulp van je vrienden, familie of mensen in je buurt. Maar soms is die hulp er niet. Of heb je extra ondersteuning nodig. Pluryn regelt het voor je.

Ook als je volwassen bent, kun je moeite hebben met bepaalde dingen. Bijvoorbeeld omgaan met geld of het regelen van je administratie. Misschien heb je wel hulp nodig bij het koken. Of wil je weten hoe je nieuwe mensen ontmoet. Voor dit soort vragen en voor algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL) kun je ondersteuning thuis krijgen. Via zelfstandig wonen met begeleiding bijvoorbeeld. Via het project WijKringen. Of via een kortdurend traject.


Zelfstandig wonen met begeleiding (ambulant)

Bij ‘zelfstandig wonen met ondersteuning’ heb je een eigen (huur)woning. Een paar uur per week krijg je bezoek van een begeleider. Voor noodsituaties is er altijd iemand telefonisch bereikbaar. Je krijgt de ondersteuning die jij nodig hebt. De begeleider helpt je bijvoorbeeld met: structuur in je huishouden, geldzaken en post verwerking, het zoeken en houden van werk, omgaan met emoties en boosheid, contact maken met andere mensen. We noemen dit ambulante begeleiding, of begeleiding thuis.

Meer weten?
Verstuur een mail


WijKringen

Een WijKring is een groep mensen die elkaar helpt met alledaagse dingen. Samen leren ze de wijk kennen en leuker maken. Pluryn is één van de ondersteuners van het project. Er zijn WijKringen in Nijmegen en Groesbeek. Bij het project WijKringen werk je aan sociale contacten.

Meer weten?
Verstuur een mail / ga naar Wijkringen


Kortdurende trajecten

Soms heb je extra hulp nodig om nieuwe stappen te zetten. Een kortdurend traject kan je verder helpen, zeker omdat je tijdens het traject met meerdere dingen tegelijk aan de slag gaat. Die combinatie maakt het heel effectief. Je eigen inbreng is erg belangrijk. Net als die van de mensen om je heen. Vanwege de korte duur van het traject kun je snel weer op eigen kracht verder. Er zijn kortdurende trajecten voor ambulante ondersteuning, behandeling, begeleid zelfstandig wonen, werk en re-integratie, opleiding en training, arbeidsmatige dagbesteding en activerende dagbesteding. Steeds meer trajecten verlopen online, via beeldbellen en handige apps.

Meer weten?
Verstuur een mail

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen