Gezinshuisouder worden

gezinshuisouders_home-768x482px

 

Gezinshuisouder worden doe je niet zomaar. In je gezinshuis lopen werk en privé immers door elkaar heen. Voordat je beslist dat je daar klaar voor bent, is het van belang dat je voldoende zicht hebt op wat gezinshuisouder zijn nu inhoudt.

Het selectieproces voor gezinshuisouders is daarom een proces dat een aantal maanden kan duren. Hoe lang het duurt, hangt er vanaf: welke keuzes heb je al gemaakt en welke moet je nog maken. Er zijn namelijk verschillende vormen van gezinshuisouder en de ene vorm kan beter bij jou en jouw situatie passen dan een andere vorm. Voorbeelden van verschillen zijn: loondienst en franchise, langdurige of tijdelijke zorg, in je huidige eigen woning of in een gezinshuis in bijvoorbeeld Jeugddorp de Glind in Gelderland. Om zo goed mogelijk deze keuzes te kunnen maken hebben we de informatiebrochure 'Maak het verschil. Word gezinshuisouder'. Ook organiseren we informatieavonden.

Heb je de brochure gelezen en/ of een informatieavond bezocht en nog steeds vragen? Geen probleem, een oriënterend gesprek op maat of een keer koffie drinken en mee kijken in een gezinshuis behoort ook tot de mogelijkheden.

Selectie

Ben je eruit en weet je zeker dat je gezinshuisouder wilt worden? Dan start de selectiefase. Deze bestaat uit een tweetal gesprekken, waarvan één bij je thuis. In dat gesprek willen we ook even je eventuele kinderen spreken en je huis zien. Bij elk selectiegesprek verwachten we ook je eventuele partner te ontmoeten. Voor elk gesprek lever je informatie aan, op basis waarvan het gesprek gevoerd gaat worden, dit noemen we een portfolio. Hiervoor ontvang je een format. Na elk gesprek heb je de keuze om het selectietraject te stoppen of door te gaan. Ook wij maken na elk gesprek deze afweging en informeren je daarover. Na het tweede gesprek volgt een assessment en daarna een terugkoppeling op het assessment. Hierna komen alle betrokken medewerkers die jou ontmoet hebben in het selectieproces samen om te beslissen of ze jou en je eventuele gezin geschikt vinden om een gezinshuis te starten. Als dit zo is, volgt het aanstellingsgesprek, dit kan telefonisch of persoonlijk zijn. 

Matching

Na het aanstellingsgesprek start de matchingsprocedure, immers gezinshuisouder worden beslis je niet zomaar. Een kind of jongere bij iemand laten wonen, doen we ook niet zomaar. Op basis van je portfolio en hoe we je hebben leren kennen, gaan we op zoek naar een kind of jongere die bij jou en je eventuele gezin past.

Meer weten?

Download de folder

Vragen over vacatures of solliciteren?

Neem contact op met onze recruiters

Bel

Mail