• Home
  • Jeugd
  • Thuis & in de wijk
  • Onderwijs dat bij je past

Onderwijs dat bij je past

 

Jongeren gaan bij voorkeur naar een school in de wijk. Pluryn werkt daarom samen met scholen voor speciaal en ‘gewoon’ onderwijs. Daarnaast heeft Pluryn eigen scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs. Leerlingen kunnen hun talenten ook ontwikkelen via een beroepsopleiding. Natuurlijk zijn er ook andere manieren om te leren: cursussen en trainingen, leerwerk- en oriëntatietrajecten.


Speciaal en aangepast onderwijs

Alle kinderen in Nederland gaan naar school. Voor kinderen en jongeren met een beperking en/of complexe problemen is speciaal onderwijs vaak de beste oplossing. Kinderen van 6 tot 14 jaar gaan dan naar het speciaal onderwijs (so). Jongeren tussen de 12-20 volgen voortgezet speciaal onderwijs (vso).

Woon je thuis, dan kun je terecht bij scholen in de buurt. Verblijf je bij op een locatie van Pluryn, dan vind je daar scholen op het terrein. De leerkrachten van deze scholen werken nauw samen met pedagogisch medewerkers op de leefgroepen, behandelaars en therapeuten. Dit maakt de behandeling effectiever. Ook jongeren die thuis wonen kunnen op deze scholen terecht.
Jongeren met een lichamelijke beperking kunnen terecht bij Werkenrode School in Groesbeek of de Monnikskap (havo/vwo) in Nijmegen

Overzicht van onze scholen


Leren voor een beroep

Jongeren vanaf 16 jaar zoeken vaak een passende beroepsopleiding. Als je moeite hebt met leren, dan is er ondersteuning in het ‘gewone’ beroepsonderwijs. Voel jij je op een roc niet thuis? Dan zijn er andere mogelijkheden: REA College, Entree–opleidingen op mbo-niveau 1, meester-gezelopleidingen en leer-werkbedrijven. Je leert daar zoveel mogelijk in de praktijk.

Er zijn ook vacatures voor (vrijwilligers)werk waar je leert op de werkplek.

Meer weten?
Stuur een mail / website REA College 


Leren in je eigen tempo met Jij Leert

Leren doe je overal, niet alleen op school. Je kunt ook leren via Jij Leert van Pluryn. Gewoon thuis in je eigen tempo. Je leert dan vanuit een werkboek. Je gaat zelf aan de slag of samen met je begeleider. De begeleider kan ook met een groepje het werkboek doornemen.

 

Voor ieder onderwerp is er wel een werkboek. Krijg je ondersteuning van Pluryn? Dan zijn de werkboeken gratis.


Meer weten?
Verstuur een mail / download de lijst met werkboeken

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen