Loop je vast door problemen? Samen zoeken we een oplossing

Gewoon thuis en in de wijk hulp krijgen

Soms loop je vast door problemen. Thuis, op je werk of in de samenleving. Dan verdien je nieuwe kansen. Pluryn helpt je bij het krijgen van die kansen. Samen met jou zoeken we een oplossing. Een plan voor de toekomst waarbij wonen en werken voorop staat. Je krijgt de behandeling zoveel mogelijk bij jou thuis, in je eigen omgeving. De coach komt bij je thuis. Of je krijgt online ondersteuning.  Na een korte tijd gaat het vaak al beter en kun je zonder Pluryn verder. Hieronder lees je meer over wat er allemaal mogelijk is.
Therapie met muziek, kunst of sport kan je helpen

Aan jezelf werken met behandeling

Als jongvolwassene kun je last hebben van moeilijke dingen die je vroeger hebt meegemaakt. Je voelt je somber, bent soms agressief. Behandeling en therapie helpt je hier iets aan te veranderen. Je leert jezelf beter kennen. Soms door iets te doen, zoals bij vaktherapie: muziek, sport, toneel of beeldende vorming. Naast vaktherapie zijn er nog meer behandelvormen: EMDR en EBL. Er zijn ook AVG-artsen voor mensen met een verstandelijke beperking. Voor jongvolwassen met licht verstandelijke beperking is de stap naar zelfstandig leven soms groot. FACT LVB 18+ helpt daarbij. Jonge moeders leren voor hun kindje zorgen in het Moeder- en kindhuis.

Meer info

Hoeveel ondersteuning heb jij nodig bij zelfstandig wonen?

Wonen in je eigen huis

Je wilt graag zelfstandig wonen. Maar heb je wel wat ondersteuning nodig? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Kies je voor 'ambulante' hulp, dan komt je begeleider een paar keer in de week langs. Heb je wat meer ondersteuning nodig? Dan is er IWIB: wonen met veel begeleiding. Je woont altijd in een eigen (huur)woning. Er zijn ook trainingshuizen waarin je oefent om zelfstandig te wonen.

Meer info

Wil je werken in een maatschappelijke onderneming?

Op zoek naar een leuke baan?

Een leuke baan vinden. Pluryn helpt je graag om dat voor elkaar te krijgen. We zetten ons in voor jonge volwassenen die moeite hebben om werk te vinden. Daarbij gaan we uit van jouw dromen, kansen en mogelijkheden. Belangrijk is te weten wat je wilt. Daar helpen we je bij. Hierna zoeken we samen naar een geschikte werkplek: betaald of onbetaald. Of je groeit door naar een baan met loonwaarde. Er zijn projecten bij onder meer busmaatschappij Breng, voetbalclub Go Ahead en Radboudumc. Je kunt ook terecht bij onze maatschappelijke ondernemingen. Wil je graag werk maken van je hobby's, dan is een activiteitencentrum misschien iets voor jou.

Meer info

Beroepsopleidingen of cursussen

Beroepsopleidingen en cursussen

Leren is belangrijk: om werk te krijgen, maar ook bij zelfstandig wonen. Wil je een baan leuke baan? Dan kun je eerst een beroepsopleiding te volgen. Een opleiding waarin je een vak leert. Zo wordt de kans op een betaalde baan groter. Wil je zelfstandig wonen? Dan zijn cursussen handig. Bijvoorbeeld leren om met geld om te gaan. Of meer sociale contacten krijgen. Waar je ook voor kiest: er zijn verschillende manieren om lerend aan je toekomst te werken.

Meer info

Werken aan je Toekomstplan bij J72 in Nijmegen

J72 Werkplaats Inclusie Nijmegen

In hartje Nijmegen vind je het j72, Werkplaats Inclusie Nijmegen. Iedereen die Nijmegen een beetje leuker of beter wil maken, is er van harte welkom. Je kunt er werken aan je Toekomstplan. Doe mee in de WijKringen of praat mee in de WMO Raad. Er zijn inspirerende werkruimtes met gratis wifi en koffie waar iedereen gebruik van kan maken. En je kunt er terecht voor een gezonde betaalbare maaltijd of gezellig sociaal contact.

Adres: Hatertseweg 400, 6533 GV Nijmegen, tel. 06 22 79 96 26, e-mail vraag@j72.nl 

Website J72

Vragen over hulp thuis en in de wijk? Het klantenbureau van Pluryn helpt je graag.

Bij wie kun je terecht?

Wanneer het thuis of in de wijk verkeerd met je gaat, heb je als jongvolwassene goede hulp nodig. Je kunt dan terecht bij het (sociale) wijkteam in jouw buurt. Maar soms is er meer hulp nodig. Pluryn wil er dan snel bij zijn. Zo zorgen we dat het niet erger wordt. En dat er straks niet veel meer hulp nodig is. Daarom werken wijkteams, huisartsen, scholen, (jeugd)zorg en specialisten nauw met elkaar samen. Pluryn vindt samenwerken belangrijk en heeft altijd een contactpersoon voor de wijk.

Meer weten?
Bel het klantenbureau van Pluryn / Stuur een mail

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen