Stage Open Jeugdzorg Maarsbergen

icon-time 24-32
icon-location Maarsbergen (Valkenheide)
icon-target Kinderen en jongeren

Spreekt het jou aan om samen met de jongeren te bouwen aan een betere toekomst? Dan hebben wij de perfecte stageplek voor jou in de Jeugdzorg! 

Wat doe je als stagiair(e) jeugd?

Tijdens je stage bij onze jeugdlocatie Valkenheide leer je de brug te slaan van theorie naar de praktijk. Als stagiair(e) maak je deel uit van het team. Met je studentbegeleider bespreek je jouw competenties en leerdoelen. Daarna loop je mee met de begeleiding van de groep. Later die middag zit je bij het 1 op 1 gesprek met één van de cliënten. Volgende week voer jij zelf dit begeleidingsgesprek, onder supervisie van je studentbegeleider. De dag eindigt met een evaluatie en het plannen van nieuwe leermomenten. Zo groei je stap voor stap naar een zelfstandig begeleider jeugd. 

Wat leer je zoal tijdens je stage? 

 • Zorgen voor een optimaal woon- en leefklimaat voor onze jongeren. Onder andere het aansturen van de dag routine en het begeleiden van groepsactiviteiten.
 • Inzicht krijgen in diverse problematieken en bijbehorende begeleidingsstijlen en methodieken. 
 • Kort en bondig rapporteren.
 • Meedenken bij het opstellen van het perspectiefplan van de jongeren.
 • Samen werken in een multidisciplinair team.

Hier herken jij jezelf in als stagiair(e) jeugd

 • Je volgt een HBO-opleiding in de richting Social Work of Pedagogiek en gaat naar leerjaar 3.
 • Je hebt een actieve en lerende houding. Je kunt en wilt op je eigen handelen reflecteren en hiervan leren.
 • Je bent bereid wisselende stagediensten te draaien, doordeweeks en in het weekend. Werktijden variëren en liggen tussen 07:00 – 23:00 uur. 
 • Je bent nieuwsgierig en stapt met een open blik het werkveld in. 

Het gaat hier om een complexe doelgroep, waar je te maken kan krijgen met agressie en grensoverschrijdend gedrag. Het is daarom belangrijk dat je stevig in je schoenen staat en doorzettingsvermogen hebt. Een positieve instelling en het vermogen om te improviseren is daarnaast mooi meegenomen! 

Locatie en doelgroep

In Maarsbergen op locatie Valkenheide zijn wij op zoek naar meerdere stagiaires voor de open jeugdzorg groepen. De jongeren die hier verblijven zijn tussen de 12 en 18 jaar. 

De Reehorst is een gemengde groep en verblijven jongeren met een normale begaafdheid in combinatie met autisme. Bij de Klink hebben de jongeren ernstige problemen in de regulatie van emoties en/of gedrag. Woongroep de Onyx is een meidengroep. Hier verblijven meiden met een normale begaafdheid. Dit zijn meiden met een zeer beperkte weerbaarheid. Drie verschillende groepen met een specifieke begeleidingsbehoefte. 

Klik hier voor meer informatie.

Dit ontvang jij als 

 

 • Als stagiair(e) krijg je een vaste studentbegeleider. Deze coördineert de stagebegeleiding, ondersteunt je tijdens je leerproces en is aanwezig bij begeleidingsgesprekken. Zowel het team als de studentbegeleider geven je gedurende dit traject feedback.
 • Je ontvangt een stagevergoeding volgens de cao-jeugdzorg (€400 bruto per maand o.b.v. 36 uur per week). 
 • Je bent bereid om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen. 

Enthousiast?

Solliciteer dan direct! Vergeet niet jouw CV en motivatiebrief te uploaden.   

Vragen?

Neem contact op met Kaylee Koopmans, adviseur beroepsopleiden bij Valkenheide via kmeeteren@pluryn.nl of bel/Whatsapp naar 06 – 38 07 40 82. 
 
Deze vacature heeft geen sluitingsdatum. Wanneer wij de juiste kandidaat hebben gevonden sluiten wij de vacature.   

 

solliciteer_1 Direct solliciteren

Dit is Pluryn

Wij zien een wereld vol mogelijkheden, voor iedereen. Met onze persoonsgerichte zorg halen we het beste uit de cliënt en onszelf. Voor een zo goed mogelijk leven. Want daar heeft ieder mens recht op. Ook als dat (even) niet op eigen kracht lukt. De expertise en betrokkenheid van onze medewerkers zijn hierbij van onschatbare waarde. Daarom krijg je bij ons alle mogelijkheden om beter te worden in je vak en te groeien. Spreekt jou dit aan? Dan ben jij de professional die wij graag in huis willen hebben.

Vragen over vacatures of solliciteren?

Neem contact op met onze recruiters

Bel

Mail