Veel gestelde vragen over werken bij Pluryn, locatie Almelo

Welke doelgroepen heeft Pluryn, locatie Almelo?

Pluryn in Almelo is een locatie voor Open Jeugdzorg aan normaal begaafde kinderen en jongeren van 4-18 jaar met complexe problemen. Locatie Almelo geeft specialistische zorg aan jongeren en hun ouders /omgeving.  Dat kan ambulante hulp thuis zijn, specialistische GGZ-zorg of 24-uurszorg. Samen met de gemeente Enschede werkt Pluryn aan het programma Onderwijs Jeugdzorg Arrangement (OJA). Op het terrein staat een polikliniek. Vanuit daar geeft Pluryn ambulante ondersteuning in de regio.

Op het terrein vind je de volgende groepen:

  • 1 groep voor kinderen onder de 12 jaar: de 12- groep
  • 3 ASS-groepen voor jongeren met autisme
  • 2 orthopsychiatrische groepen
  • 1 IKB-groep voor Kleinschalige Intensieve Begeleiding met 5 plekken

Welke taken zitten er in de functie?

Je begeleidt de jongere in zijn dagelijkse structuur, bij leven, bij wonen en vrije tijd. Je probeert een open klimaat neer te zetten, zodat de jongeren optimaal tot hun recht komen en eigen stappen zetten richting zelfbewustzijn en zelfstandigheid.  Je bent, of raakt geschoold in traumasensitief en de-escalerend werken. 

Hoe gaat locatie Almelo om met vrijheidsbeperking?

Pluryn werkt volgens de principes van leven in vrijheid. Beperking van vrijheid mag alleen als het onveilig is voor de jongeren zelf of voor anderen. Pluryn houdt zich natuurlijk aan de regels van de Wet Zorg en Dwang.

Werk ik in onregelmatige diensten?

De zorg is 24/7. Je bent inzetbaar op alle diensten: vroeg, laat en slaapdiensten. En ook in de weekenden.


Als ik ga starten, plaatst Pluryn mij dan op een willekeurige groep?

Nee, we kijken samen met jou waar we jouw kwaliteiten het beste kunnen inzetten en wat het beste bij jou past. 

Ik wil van carrière switchen. Mag ik toch reageren?

Opleidingsplaatsen zijn niet altijd beschikbaar, maar we komen graag met je in contact! We kijken altijd wat er mogelijk is.

Ik heb geen ervaring in de (jeugd)zorg. Mag ik toch reageren?

Ja. Wij kijken vooral naar je talent en je klik met onze doelgroep. Het is wel noodzakelijk dat je een afgeronde sociale, maatschappelijke of verzorgende opleiding op mbo 4 of hbo-niveau hebt. Of bereid bent deze te halen. Interesse, neem dan contact met ons op!

Heb ik een verpleegkundige achtergrond nodig?

Nee, dat is niet nodig.

Wat vind je allemaal bij locatie Almelo? 

Op het terrein zijn groepen voor kinderen tot 12 jaar en groepen voor jongeren tot 18 jaar. Je vindt er 2 behandelgroepen voor orthopsychiatrie, een groep voor kinderen onder de 12 jaar, 3 groepen voor jongeren met autisme en een IKB-groep. Er leven ook groepen in Het Fasehuis. Dat huis staat midden in een Almelose wijk.

Daarnaast vind je een polikliniek op het terrein. Van hieruit verzorgt Pluryn ambulante ondersteuning in de regio. Op het terrein staan twee scholen: De Wissel en VSO De Veenlanden. Pluryn Almelo werkt samen met de gemeente Enschede in het onderwijsproject OJA. In hun vrije tijd kunnen jongeren terecht bij Multifunctioneel Centrum Het Gouden Bos. Daarin vind je een soos en een sportcentrum,

Welke ontwikkelingsmogelijkheden zijn er?

We hebben een standaard en verplicht scholingsaanbod. Daarnaast vinden we het belangrijk dat jij je blijft ontwikkelen. En dat je daar ook voor open staat. Daarom bespreken we ieder jaar hoe je ontwikkeling eruit gaat zien. En of je hier opleidingen bij nodig hebt. 

Kan ik promotie maken bij Pluryn Almelo?

Ja, dat kan. Als pedagogisch medewerker kun je bijvoorbeeld doorgroeien naar de functie pedagogisch medewerker A. Of je kunt aan de slag in de ambulante jeugdhulp. Of je volgt een opleiding tot teamleider.

 

Nog meer vragen?

Heb je vragen die je hierboven niet beantwoord ziet? Neem dan contact op met onze recruiters, tel. 088 779 30 30

Kom werken als begeleider

Bekijk de vacatures en solliciteer of neem contact op met onze recruiters voor vragen

Bekijk vacatures

Bel 088-779 30 30