• Home
  • Jeugd
  • Wonen
  • Werken aan jezelf in het buitenland met Entr'acte
folder-Entracte-web

Werken aan jezelf in het buitenland met Entr'acte

Soms heb je als jongere zo veel problemen. Er is dan maar één oplossing: even een paar maanden ver weg van alles en iedereen. Tijd om na te denken en jezelf te herpakken. Dat kan bij Entr’acte. Dit project plaatst jongeren tijdelijk bij Nederlandse gezinshuizen in het buitenland. Je krijgt er rust. En je kunt werken aan je toekomst. Zo voorkomt Entr’acte dat je problemen groter worden.  

Download de folder

Intermezzo1

Voor wie is Entr'acte

Entr’acte is er voor jongens en meisjes van 13 - 18* jaar die een time-out nodig hebben. Ben je bijvoorbeeld in een loverboycircuit verstrikt geraakt. Ben je de hulpverlening of school moe? Of ben je vastgelopen thuis of in een behandelgroep. Entr'acte kan dan precies de adempauze zijn die je nodig hebt. Er zijn huizen in bijvoorbeeld Frankrijk en Spanje. Dankzij een samenwerking met Xperanza is er speciaal aanbod voor jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) en gedragsproblemen. Ben je gemotiveerd?

Meld je aan

*Verlengde jeugdhulp tot 23 jaar mogelijk

Intermezzo-Spanje

Hoe ziet je behandeling eruit?

Als je via Entr'acte naar het buitenland gaat, krijg je altijd een behandeltraject. We stellen voor je vertrek samen een plan op. Met duidelijke doelen voor jou. Er is ook een traject erna.
De gezinshuizen werken 'competentiegericht': ze kijken naar jouw talenten. We willen je motivatie en sociale, emotionele en praktische vaardigheden groter maken. Ook werken we samen aan een beter contact met ouders. Het verblijf in het buitenland duurt 3 tot 8 maanden. Na 3 maanden ga je voor het eerst op verlof in Nederland, daarna om de 6 weken.

Intermezzo3

Je kunt gewoon Nederlands spreken

Entr’acte werkt met kleinschalige Nederlandse gezinshuizen in Frankrijk en Spanje. We hebben deze huizen zorgvuldig geselecteerd. Ze liggen afgelegen, midden in de natuur. De gezinshuisouders komen uit de zorg of het onderwijs. Ze houden nauw contact met de behandelcoördinator van Pluryn en doen wekelijks verslag. Je krijgt 1-op-1-begeleiding en dat 24 uur per dag. Er is van alles te doen in en rond het huis: van werken in de tuin tot de huishouding. Natuurlijk is er ook tijd voor ontspanning. Maar het is geen vakantie. Je krijgt veel tijd om na te denken en te praten.

Leren-op-afstand-web2B

Meer informatie en aanmelden

Neem voor aanmelden of meer informatie over de Entr’acte buitenlandprojecten contact op met het klantenbureau, tel. 088 - 779 50 00 of klantenbureau@pluryn.nl.

Meld je aan

Entr’acte werkt volgens het Afsprakenkader buitenlands zorgaanbod jeugd. De VNG stelde dit op, samen met Inspectie Jeugdzorg en Platform Jeugdhulp in het buitenland. Er is altijd een plaatselijke toezichthouder, die bekend is bij Inspectie Jeugdzorg Nederland. Pluryn is aangesloten bij het Platform Jeugdhulp in het Buitenland.

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen