Nieuwe behandelgroep voor jongeren met ASS en gedragsproblemen

Nieuwbouw-JPH

26 mei 2021

Orthopedisch behandelcentrum Jan Pieter Heije in Oosterbeek opent komende zomer een derde zogenoemde KIB-ASS groep (klinische intensieve behandeling autisme spectrum stoornis). De groep biedt intensieve behandeling aan normaal begaafde jongeren van 10 tot 16 jaar met ASS en ernstige gedragsproblemen. Ook in deze derde groep is plek voor zes jongens of meisjes. Het betreft een open KIB-ASS groep, in de directe omgeving van een driemilieuvoorziening. 

De jongeren die bij KIB-ASS behandeling krijgen, hebben vaak een lange historie van hulpverlening, die onvoldoende effectief is gebleken. De autismeproblematiek is ernstiger van aard en er is vaker sprake van co-morbiditeit. De motivatie voor behandeling is doorgaans laag. Dat komt voor een deel door de stoornis, maar ook door ontmoedigende eerdere ervaringen.  

De behandeling is maatwerk. Uitgangspunt is de emotionele belastbaarheid van de individuele jongere. De jongeren hebben daarnaast over het algemeen weinig vertrouwen in zichzelf en anderen opgebouwd. Bij KIB-ASS krijgen zij de mogelijkheid om vanuit volledige acceptatie te werken aan hun emoties, cognities, motivatie en leren ze hun gedrag beter te reguleren. Zo krijgen zij stap voor stap meer greep op hun eigen leven. Uiteindelijke doel is deelname aan de samenleving, ieder naar zijn of haar eigen mogelijkheden. 

Belangrijke kenmerken van de behandeling zijn: 

  • Een onvoorwaardelijke ondersteuning/acceptatie. 
  • Anders kijken naar probleemgedrag vanuit creativiteit en flexibiliteit. 
  • Ondersteuning bij een betekenisvol en haalbaar dagprogramma en/of onderwijs.
  • Intensieve samenwerking met het systeem. 

Neem voor meer informatie, ook over plaatsingsmogelijkheden, contact op met het klantenbureau van Pluryn, tel. 088-779 50 00 of klantenbureau@pluryn.nl.  

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen