Aan de bak met 1.000 euro extra op zak!

16 apr 2024

Visual-1000-euro-extra-vierkantOm het personeelstekort in teams te verkleinen beloont Pluryn nieuwe en huidige begeleiders met een eenmalige bruto arbeidsmarkttoeslag. Dit geldt voor begeleiders bij indiensttreding óf contractuitbreiding. We doen dit onder het motto ‘Aan de bak met 1.000 euro extra op zak’.  

Voor nieuwe medewerkers die als begeleider solliciteren bij Pluryn, is een eenmalige toeslag van 500 of 1.000 euro beschikbaar, mits zij voor minimaal 16 uur tot maximaal 40 uur per week in dienst treden. Medewerkers van Pluryn die hun contract uitbreiden met minimaal 2 uur per week, krijgen de toeslag ook uitgekeerd.  

400 vacatures 

Pluryn heeft momenteel 400 vacatures op een personeelsbestand van 6500 medewerkers. Om dit het hoofd te bieden, zet de zorgorganisatie al geruime tijd meer zzp-ers in dan wenselijk. Dat leidt onder meer tot als maar stijgende kosten. Pluryn investeert liever in eigen personeel, dan in inhuur van zzp-ers en heeft daarom deze bijzondere actie op touw gezet. Het werven van vaste medewerkers en het behouden en extra inzetten van eigen medewerkers zorgt voor stabielere teams, meer bekende gezichten voor cliënten en meer ervaring op de groepen. 

Toeslag van 500 of 1.000 euro bruto 
Voor nieuwe medewerkers geldt dat zij 1.000 euro bruto ontvangen als zij 28 uur of meer per week gaan werken bij Pluryn en 500 euro bruto bij 16 tot 28 uur per week. De actie geldt voor begeleiders of pedagogisch medewerkers; denk aan zorgmedewerkers op een woongroep en/of behandelgroep en dagbestedingsmedewerkers. De arbeidsmarkttoeslag komt boven op de gebruikelijke ophoging van salaris, verlof, vakantiegeld, pensioen en eindejaarsuitkering. De actie loopt tot en met 12 juli 2024. Voor medewerkers die al bij Pluryn werken geldt soortgelijke uitkering als zij hun contract met minimaal 2 uur per week uitbreiden. Deze actie loopt tot en met 1 juli 2024.

Succesvolle actie 
In 2023 werd binnen Pluryn al succesvol een soortgelijke actie gestart onder bestaand personeel. Toen gingen 400 medewerkers in op een aanbod voor contractuitbreiding. Dat zorgde voor een vermindering van ruim 50 vacatures. Als deze medewerkers hun contractuitbreiding na een jaar in stand houden, hebben zij opnieuw recht op de toelage.  

Het nieuwe aan deze actie is dat de toelage nu ook geldt voor nieuwe medewerkers die bij Pluryn komen werken. Zij beginnen hun nieuwe baan direct met een fijn extraatje; Sterker met Pluryn!  

Meer informatie is te vinden op www.pluryn.nl/extra.   

 

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen