Pluryn draagt Polikliniek Haaglanden over aan Youz

19 dec 2023

Logo-YouzPluryn draagt Polikliniek Haaglanden in Voorburg per 1 januari 2024 over aan Youz. Polikliniek Haaglanden is een expertisecentrum dat kinderen en jongeren (0-21 jaar) met trauma’s en/of hechtingsproblemen behandelt en diagnoses stelt. De overdracht aan Youz heeft geen gevolgen voor kinderen, jongeren en hun ouders. De zorg gaat gewoon door. Medewerkers van de polikliniek gaan mee over naar de nieuwe aanbieder.  

De activiteiten van Polikliniek Haaglanden passen niet meer binnen de langetermijnstrategie van Pluryn. In het strategisch beleidsplan 2022-2025 staat dat Pluryn op de terreinlocaties complexe zorg biedt aan een groep zeer kwetsbare jongeren en volwassenen. Ambulante zorg en poliklinieken van Pluryn moeten aansluiten op deze residentiële zorg.  

Voor Polikliniek Haaglanden geldt dat deze te ver buiten het werkgebied van Pluryn gevestigd is en daarmee niet ondersteunend aan de zorg die we op de terreinlocaties verlenen. In Youz is een geschikte overnamekandidaat gevonden, die de specialistische zorg van Polikliniek Haaglanden kan continueren. 

“Daar zijn we heel blij mee. Mede namens collega-directeur Susan van der Woude wil ik alle medewerkers van Polikliniek Haaglanden enorm bedanken voor de fijne samenwerking en hun inzet voor kwetsbare kinderen en jongeren in de regio. Gelukkig gaat die zorg gewoon door. Heel veel succes en werkplezier gewenst bij Youz", aldus Joyce van Spaandonk, directeur Bedrijfsvoering van ZVE Valkenheide, waaronder de polikliniek nog tot 1 januari valt. 

Youz helpt kinderen, jongeren en (jong)volwassenen van 0-23 jaar en hun gezin, bij klachten of ernstigere psychische of verslavingsproblemen. Dat gebeurt op poli’s en digitale platforms, maar ook door preventie en hoog-specialistische geestelijke gezondheidszorg (ggz), opname en crisisopvang. Youz heeft vestigingen in met name Oost-, West- en Zuid-Nederland. 

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen