Take it Personal!+ erkend als interventie

15 jun 2023

In de praktijk waren er al positieve ervaringen met Take it Personal!+ en ook de onderzoeksresultaten waren veelbelovend. Nu is Take it Personal!+ ook erkend als een theoretisch goed onderbouwde interventie door de erkenningscommissie interventies van Vilans. Take it Personal!+ is een behandeling voor problematisch middelengebruik bij mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB). Het doel is stoppen met of verminderen van problematisch middelengebruik. 

Take it Personal!+ is binnen Pluryn ontwikkeld, in samenwerking met Tactus verslavingszorg, het Nijmegen Institute for Scientist-Practitioners in Addiction (NISPA), de Radboud Universiteit, Trajectum en Dimence.  

De afgelopen vier jaar volgden verschillende cliënten van Jan Pieter Heije, Werkenrode Jeugd, IWIB, Kemnade, Visschersgouw en Directe Zorg Nijmegen de behandeling. De effectiviteit ervan is onderzocht, met positief resultaat. 

De interventie en de onderbouwing zijn uitvoerig en kritisch beoordeeld door de leden van de erkenningscommissie van Vilans. “De interventie kent een goede onderbouwing en een duidelijke handleiding. Er worden twee veelbelovende werkzame aanpakken (motiverende gespreksvoering en CGT) gezamenlijk aangeboden. De inzet van vertrouwenspersonen is een waardevolle toevoeging", luidt het oordeel. 

De afdeling R&D van Pluryn leidde het project van de ontwikkeling en het onderzoek naar Take it Personal!+. Onlangs startte er een project om verdere implementatie van Take it Personal!+ in Nederland te onderzoeken.  

Stuur voor meer informatie over Take it Personal+! een mail naar takeitpersonalplus@pluryn.nl.

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen