• Home
  • Over Pluryn
  • Nieuws
  • Nieuws 2024
  • Februari
  • Het Klaverhof als voorbeeld van kleinschalig werken in NOS reportage over JeugdzorgPlus

Het Klaverhof als voorbeeld van kleinschalig werken in NOS reportage over JeugdzorgPlus

Klaverhof-woningen1-700-440

29 feb 2024

Draaiende camera’s gisteren bij Het Klaverhof in Maarsbergen. De kleinschalige hoogspecialistische locatie werkte mee aan een item van de NOS. Aanleiding voor dat item is een inspectierapport over de landelijke om- en afbouw van JeugdzorgPlus, waarover NOS vandaag bericht.

Pluryn wil bijdragen aan de landelijke ambitie om JeugdzorgPlus af- en om te bouwen. Dit doen we met alle zorgaanbieders. Samen werken we iedere dag aan steeds betere jeugdhulp voor de meest kwetsbare jongeren die heel veel aandacht, veiligheid en bescherming nodig hebben. Zij verdienen de beste zorg. 

Het Klaverhof is een voorbeeld van hoe we kleinschaligheid in Nederland vormgeven. We vertellen wat goed gaat en wat de uitdagingen zijn. De nieuwe locatie werd in het najaar van 2023 opgeleverd en biedt plek aan 40 jongeren. Zij verblijven er in kleinere groepen, waardoor er meer aandacht, nabijheid en contact is. Daardoor zijn er minder vrijheidsbeperkende maatregelen nodig. Dat constateert ook onderzoeker Karin Nijhof, die voor het NOS-item als expert op het gebied van JeugdzorgPlus en kleinschaligheid bij Pluryn werd geïnterviewd. 

De NOS-radioreportage is nu te beluisteren via deze link. De televisie-uitzending volgt tijdens het 18.00 en 20.00 uur journaal.  

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen