Ervaringsverhaal-Diane

"Ik ga niet naar werk, ik ga naar mijn andere thuis."

Diane gaat bij De Pilmus vol voor warme zorg

Hoewel Diane pas een relatief korte periode van haar werkende leven in de zorg werkt, staat het haar al heel natuurlijk. Een dagdeel meelopen bij De Pilmus, nu nog steeds haar werkgever, was voldoende aanleiding voor een sprong in het diepe. Via het carrièreswitch-traject van Pluryn haalde Diane de benodigde papieren: “Ik ben heel erg blij dat ik toen - in 2018 – gewoon mijn gevoel heb gevolgd.” 

Bij De Pilmus, een woonvoorziening van Pluryn in het Noord-Limburgse Meerlo, komt Diane in een warm bad terecht: “Hier kennen (buurt)bewoners en collega’s elkaar nog allemaal. Mensen staan echt voor elkaar klaar. Dat merken we onderling als collega’s, maar zien we bijvoorbeeld ook terug bij alle betrokken vrijwilligers – en dat zijn er veel. Tegelijkertijd is dat soms ook onze valkuil. Wij gaan in alles voor warme persoonsgerichte zorg voor onze bewoners.” 

Wisselende samenstelling 

De Pilmus is opgebouwd uit vier groepen, waar stuk voor stuk maximaal 5 cliënten wonen: “Van niet-aangeboren hersenletsel, mensen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problemen, of met een Ernstige meervoudige beperking (EMB) tot mensen met psychiatrische problemen die een crisisplek nodig hebben . Het woont hier allemaal, en vaak langdurig, door elkaar. Natuurlijk kijken we wel wie waar past, want mensen moeten het fijn hebben samen. Daar stoppen we veel tijd en energie in. Ik ben zelf vast betrokken bij twee van de vier groepen, maar sta ook heel geregeld op de andere groepen ingeroosterd. Dat ligt aan de bezetting. We maken samen de roosters en kijken daarbij altijd naar wie er beschikbaar is, wat de behoeften zijn, wat past en wat nodig is. Zo werk je eigenlijk altijd in een wisselende samenstelling. Dat houdt het fris.”  

Warme zorg 

Waar de complexiteit van de zorgvraag van de bewoners bij De Pilmus best complex en gevarieerd is, proberen Diane en haar collega’s het op de groep vooral rustig en gezellig te houden. Altijd met de menselijke touch hoog in het vaandel: “We proberen de bewoner in alles te betrekken. Bijvoorbeeld bij het koken, in de tuin en met de activiteiten. Humor is daarin een verbindende factor. Al is het soms ook met een lach en een traan. Het is hard werken, al voelt het zo helemaal niet. Ik vertel mensen vaak dat ik niet naar werk ga, maar naar mijn andere thuis.” 

Recent rondde Diane ook haar opleiding tot verpleegkundige af. Daarmee is ze voorlopig wel uitgestudeerd: “Met studeren ben ik nu wel even klaar. Ik had aanvankelijk nooit verwacht dat ik op deze leeftijd nog zou gaan studeren, maar ik ben heel erg blij dat ik de stap in 2018 heb gezet.”  

 


Werken bij De Pilmus? Bekijk de vacature!

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen