Leyla-Arsan-werken-bij-Pluryn

"Als vaste kracht werken geeft veel rust en duidelijkheid"

Leyla gaat van flex naar vast

Pluryn maakt er geen geheim van: de voorkeur gaat uit naar medewerkers in loondienst. Dat scheelt personeelskosten en zorgt voor meer stabiliteit in de zorg en ondersteuning die we bieden. Leyla Arslan maakte onlangs de stap. Na 6½ jaar flexwerk via een uitzendbureau is ze sinds 1 juli vast in dienst bij Pluryn, als pedagogisch begeleider bij de Hartensteinlaan. Waarom nam ze dat besluit?

Gehandicaptenzorg, (gesloten) jeugdzorg, GGZ-instellingen: nadat Leyla zo’n 7 jaar terug haar opleiding afrondde, wilde ze zich niet vastleggen, maar kijken wat het zorgveld te bieden heeft en wat bij haar past. “De afgelopen jaren werkte ik als flexmedewerker met een vast dienstverband voor Impact Personeel. Wekelijks reageerde ik op open diensten, leerde op die manier verschillende zorgorganisaties en doelgroepen kennen, ook bij Pluryn.” 

Enige flexkracht 
Leyla draaide diensten bij onder meer De Beele, Het Hietveld, Maarsbergen, De Kop van Deelen, De Hoenderloo Groep en Jan Pieter Heije, vertelt ze. Bij die laatste Pluryn-locatie beviel met name het werken bij het buitenhuis aan de Hartensteinlaan. “Daar wonen jongeren met complexe problematiek tussen de 14 en 18 jaar die de stap naar meer zelfstandigheid proberen te zetten. Die doelgroep en de manier van werken spraken me bijzonder aan. Wel was ik de enige flexkracht in een verder stabiel team met vaste gezichten.” 

Vrijheid
Het voordeel van ‘flexen’ – de naam zegt het eigenlijk al – is onder meer de vrijheid je eigen werktijden te bepalen. “Soms maakte ik bewust lange werkweken om daarna een poosje vrij te nemen, wanneer me dat het beste uitkwam”, zegt Leyla. “Dat is anders nu ik voor 32 uur in de week onder contract sta. Aan de andere kant is daarvan het voordeel dat je duidelijker hebt waar je aan toe bent, dat je ruim van tevoren weet wanneer je moet werken en wanneer je vrij bent.” 

Veel energie
Vastigheid vindt Leyla nu ook veel meer in het werk zelf. “Als flexwerker draaide ik steeds een soort kortlopende projectjes. Iedere week was het weer kijken naar het werkaanbod. Soms kwam ik onverwacht middenin heftige casussen terecht of was duidelijk dat een groep niet op een nieuw gezicht zat te wachten. Dat kostte veel energie. De afgelopen jaren is me langzamerhand steeds duidelijker geworden wat ik graag wil. En dat is als vaste kracht werken bij de Hartensteinlaan!”

Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

Telefoon

Mail

Chat

Whatsapp

Zorg aanvragen