Stage Zorgboerderij Dijckhof Jeugd

icon-time 24-32
icon-location Driebergen-Rijsenburg (Gooijerdijk)
icon-target Kinderen en jongeren

Ben jij op zoek naar een uitdagende stage waarbij je ook buiten kunt werken en betrokken bent bij diverse taken? Ben je niet bang om vies te worden en heb je een hart voor de zorg?

Dan is deze stage perfect voor jou!

Wat doe je als stagiair(e) bij de Dijckhof dagbehandeling?

Je krijgt de kans om ervaring op te doen in een dynamische omgeving, waar geen dag hetzelfde is. Bij zorgboerderij de Dijkchof wordt onderwijs op maat, dagbesteding en dagbehandeling aangeboden. De jongeren die hier dagbehandeling volgen, redden zich niet meer op school en komen tot rust bij de Dijckhof. Ze kunnen de geiten, varkens, kippen of andere dieren voeren, timmeren in de houtwerkplaats of aan de slag met de groenten in de kas of in de tuin. Tussendoor wordt er onderwijs aangeboden. Als stagiair(e) ondersteun je de jongeren in hun integraal dagprogramma (IDP). Je helpt de jongeren om in hun eigen tempo te werken aan zelfstandigheid en zelfredzaamheid.  

Wat leer je zoal tijdens je stage?

 • Werken met een integraal dagprogramma (IDP) en het opstellen ervan.
 • Signaleren en herkennen van gedrag.
 • Omgaan met fysieke en verbale agressie en grensoverschrijdend gedrag.
 • Samenwerken in een multidisciplinair team.
 • Kort en bondig rapporteren.
 • Bijdrage leveren tijdens diverse overleggen.
 • Overzicht houden in een dynamische omgeving.

Hier herken jij jezelf in als stagiair(e)

 • Je bent geïnteresseerd in een stage met diverse werkzaamheden. Je herkent je in het profiel van buiten werken en je bent niet bang om vies te worden. 
 • Je wilt het uiterste uit jezelf en jouw leertraject halen en staat open voor zelfreflectie en het ontvangen van feedback.
 • Je staat stevig in je schoenen en gaat uitdagingen graag aan.
 • Je volgt een mbo-opleiding in de richting van Maatschappelijke Zorg (niveau 4) en gaat leerjaar 3 in of je volgt een hbo-opleiding in de richting van Social Work of Pedagogiek en gaat leerjaar 3 of 4 in.
 • Je loopt stage op werkdagen (maandag t/m vrijdag) van 08:30 uur tot 16:30 uur.

Locatie en doelgroep

Zorgboerderij de Dijckhof ligt aan de rand van het prachtige en landelijk gelegen Driebergen, tussen de boerderijen en omringt door weilanden. Het terrein huisvest bovendien ook drie woongroepen.  

Voor sommige jongeren is een volledige schooldag geen optie. Een zinvolle invulling van de dag is dan belangrijk. De jongeren kunnen terecht bij De Dijckhof, waar zij werken binnen het integraal dagprogramma; een op maat gemaakt plan, dat helemaal wordt afgestemd op de (hulp)vraag en wat de jongere aankan. Het opdoen van succeservaringen staat voorop bij De Dijckhof. Door weer te gaan leren en stapsgewijs te bouwen aan een mooi toekomstperspectief, werken jongeren in hun eigen tempo toe naar meer zelfstandigheid en zelfredzaamheid. We gaan daarbij uit van de kracht van samenwerken, professionaliteit en goede communicatie. Vanuit een veilig en pedagogisch klimaat kijken we samen naar wat mogelijk is.  

De jongeren die bij zorgboerderij de Dijckhof komen zijn 12 tot 23 jaar oud en hebben te maken met uiteenlopende psychiatrische problemen zoals een autismespectrumstoornis, een stemmingsstoornis, een angststoornis, trauma, ADHD, hechtingsproblematiek of gedragsstoornissen. Bij De Dijckhof volgen zij een op maat gemaakt plan en werken zij met begeleiding, therapie en diverse trainingen aan hun sociale, emotionele, cognitieve en motorische vaardigheden. 

Er zijn vier verschillende werkgebieden. Als stagiair(e) mag je ook jouw wensen en voorkeuren doorgeven. Wil je meer informatie over deze vier werkgebieden? Klik hier en download de folder van de Dijkchof in Driebergen.

Dit ontvang jij als stagiair(e)

 • Als stagiair(e) krijg je een vaste studentbegeleider. Deze coördineert de stagebegeleiding, ondersteunt je tijdens je leerproces en is aanwezig bij begeleidingsgesprekken. Zowel het team als de studentbegeleider geven je gedurende dit traject feedback.
 • Je ontvangt een stagevergoeding volgens de cao-jeugdzorg (€400,- bruto per maand o.b.v. 36 uur p.w.).
 • Je bent bereid om een verklaring omtrent gedrag (VOG) aan te vragen. 
 • Je krijgt werkkleding en S3 schoeisel, dit is verplicht.

Enthousiast?

Solliciteer dan direct met een CV en motivatiebrief. Wij nemen snel contact met je op! 

Vragen?

Voor vragen met betrekking tot de vacature kun je contact opnemen met Kaylee Koopmans, adviseur beroepsopleiden, via 06 38 07 40 82. 

Deze vacature heeft geen sluitingsdatum. Wanneer wij de juiste kandidaten hebben gevonden sluiten wij de vacature. 

 

 

solliciteer_1 Direct solliciteren

Dit is Pluryn

Wij zien een wereld vol mogelijkheden, voor iedereen. Met onze persoonsgerichte zorg halen we het beste uit de cliënt en onszelf. Voor een zo goed mogelijk leven. Want daar heeft ieder mens recht op. Ook als dat (even) niet op eigen kracht lukt. De expertise en betrokkenheid van onze medewerkers zijn hierbij van onschatbare waarde. Daarom krijg je bij ons alle mogelijkheden om beter te worden in je vak en te groeien. Spreekt jou dit aan? Dan ben jij de professional die wij graag in huis willen hebben.

Vragen over vacatures of solliciteren?

Neem contact op met onze recruiters

Bel

Mail